Dolar

32,4972

Euro

34,5730

Altın

2.501,52

Bist

9.548,09

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-25 21:23:26

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler
Irak hükümetinin, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı demokratik duruşundan dolayı Türk hükümeti ve halkını tebrik ettiği bildirildi.

Türkiye'nin Bağdat Büyükelçiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükelçi Faruk Kaymakcı, Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, Irak Temsilciler Meclisi Başkanı Selim el-Cuburi ve Irak Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Hasan Şiverid ile ayrı ayrı görüştü.

Bağdat'ta düzenlenen Eğitim Reformu Konferansı'nda görüştüğü İbadi'ye, Türk halkı ve hükümetinin demokratik kurumları ve güvenlik güçlerince püskürtülen darbe girişimi ile darbeyi düzenleyen FETÖ'nün sinsi sızma ve yasa dışı faaliyetleri hakkında bilgi veren Kaymakcı, FETÖ'nün faaliyetlerine karşı Irak makamlarını uyararak, Irak'tan da bu hususta gerekli önlemleri alması talebini yineledi.

-"Irak siyasetine ilham kaynağı oldu"

Irak Temsilciler Meclisi Başkanı Selim el-Cuburi, meclislerinin, darbecilerin saldırısına uğrayan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) ile tam dayanışma içinde olduğunu ve Türk siyasi partilerinin darbe girişimi karşısında ortak duruş sergilemesinin Irak siyaseti için ilham kaynağı olduğunu belirtti.

Irak Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'ni de ziyaret eden Kaymakcı, darbe ve demokrasinin beraber olamayacağını, halkın demokratik iradesinin darbe girişimine üstün geldiğini, Türkiye'nin Cumhurbaşkanı, hükümeti, meclisi, siyasi partileri, basını, ordusu, polisi, halkı ve sivil toplum kuruluşlarıyla darbeye tek yürek olarak karşı çıktığını kaydetti.

Darbe karşısında Türkiye'ye desteklerini açıklayan Iraklı yöneticilere teşekkür eden Kaymakcı, Türkiye'nin bir yandan FETÖ'den arınarak daha da güçleneceğini, diğer yandan PKK ve DAEŞ'e karşı mücadelesini kararlılıkla sürdürdüğünü vurguladı.

Irak Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Hasan Şiverid de Türkiye ve Irak'ın demokrasisi, güvenliği ve istikrarının birbirine bağlı olduğunu, darbe girişimi gecesi Irak'ın da uyuyamadığını ve demokrasinin kazanması için dua ettiğini vurguladı.

Haber Ara