Dolar

32,3645

Euro

34,9629

Altın

2.325,59

Bist

9.127,66

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-18 22:24:57

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler
Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı yürütülen operasyonda ölü ele geçirilen Binbaşı Mehmet Akkurt'un cenazesini şehit zannederek, camiye giden cemaat, darbeci olduğunu öğrenince, camiyi terk etti.

FETÖ'nün darbe girişimine karşı yürütülen operasyonda öldürülen Genelkurmay 2. Başkanı Yaşar Güler'in emir subayı Akkurt'un cenazesinin getirildiği memleketi Aydın'ın Efeler ilçesi Bayramyeri Mahallesi'nde ilginç bir olay yaşandı.

İddiaya göre, Akkurt'un yakınları, mahalle camisinin imamına şehitlerinin olduğunu söyleyerek, sala okunmasını istedi. Müezzin sala okumaya başladı, ancak kısa süre sonra camiye gelen polisler, Akkurt'un şehit değil, darbeci olduğunu aktardı. Bunun üzerine müezzin salayı yarıda kesti.

Cenaze namazı için camiye gelen cemaat de Akkurt'un darbeci olduğunu öğrenince, tepki göstererek geri döndü. Polisin darbeci olduğu gerekçesiyle camide cenaze namazının kılınmasına izin vermediği Akkurt'un cenazesi, yakınları tarafından alınarak, defnedileceği mezarlığa götürüldü.

Mezarlıkta kılınan Akkurt'un cenaze namazına, az sayıda yakını katıldı.

Konuyla ilgili AA muhabirine açıklama yapan Aydın Müftüsü Ömer Kocaoğlu, "Görevli arkadaşlarımıza komutanın yakınları gelerek, şehitlerinin olduğunu ve sala okunması gerektiğini söylemiş. Görevli arkadaşlar da durumdan habersiz sala okumaya başlamışlar. Daha sonra polisler şehit olmadığını kendilerine söylemiş. Onlar da sala okumayı bırakmışlar. Yine de o arkadaşlar hakkında soruşturma başlattık." diye konuştu.

Mezarlıktaki cenazeye de görevlilerden kimsenin katılmadığını belirten Kocaoğlu, "Darbe girişiminde bulunan, devleti yıkmaya çalışan kişilerin cenazesine katılmamız müftülüğümüzce uygun olmazdı." ifadesini kullandı.


VİDEO HABER

Alman gazetecinin 'soykırım belgesi' sorusu BM yetkilisini sinirlendirdi

Haber Ara