Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-17 12:41:58

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler
Yazarlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösterdi.

Şair-yazar Şaban Abak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Temmuz'daki kanlı darbe girişiminin püskürtülmesinin Türk milletinin tarihine geçecek şerefli bir zafer olduğunu belirterek, "Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan başta olmak üzere iktidarı muhalefetiyle tüm siyasi irade sahipleri yüce Türk milletine güvenmiş ve aziz milletimiz de büyüklüğünü göstermiş, bu güveni boşa çıkarmamıştır." dedi.

Darbe girişiminin kimi "düşman devletlerin kışkırtmasıyla" yapıldığını savunan Abak, şöyle devam etti:

"Cinnet halindeki bir terör saldırısı şeklinde gerçekleşen bu ihaneti yapanların, o düşman güçlerin talimatıyla hareket ettiğini düşünüyorum. Çok yakın iki dostumu şehit verdik. Erol Olçak ve canım yavrusu Abdullah Şamil ile birlikte vuruldu. FETÖ'cü teröristler tarafından hedef gözetilerek vurulduklarını sanıyorum, bu ayrıca hususen incelenmelidir."

Abak, halka açılan ateş sonucu hayatını kaybeden Yeni Şafak gazetesi foto muhabiri Mustafa Cambaz'ın da aile dostu olduğunu ifade ederek, Cambaz'ın namuslu, vatansever, gönlü Türk milletinin sevdasıyla nakışlı bir kişi olduğunu kaydetti.

Cumhurbaşkanı'nın millet tarafından seçildiğine vurgu yapan Abak, şunları aktardı:

"Milletimizce devlet başkanlığına seçilmiş Sayın Erdoğan gibi bir saygın lideri öldürmek için jetlerle saldıranlar, yüce Meclis'e, MİT'e, emniyete saldıranlar sokaktaki vatandaşın hayatına saygı duyar mı? Erol'u, Abdullah Şamil'i, Mustafa'yı ve nicesini katleden bu ajan maşalarından bir teki bile yaşamayı hak etmiyor, mutlaka idam yoluyla itlaf edilmeleri gerekiyor."

Şaban Abak, Türk milletine hayasızca saldıranların cezasının idam olması gerektiği düşüncesinin altını çizerek, "Millet, düşündüğünü bizzat kendi eliyle yapmak mecburiyetinde kalmamalı, Yüce Meclis, bu görevi de üstlenmelidir." diye konuştu.

- "15 Temmuz Demokrasi Şehidleri Bayramı ilan edilsin"

Tarihçi-yazar Erhan Afyoncu ise darbe girişiminin yaşandığı cuma gecesi tarihte çok az olan bir şey meydana geldiğini dile getirerek, şu değerlendirmeyi:

"Türk milleti ordunun içinde yapılanıp, silah zoruyla yönetimi ele geçirmek isteyenlere karşı malını ve canını ortaya koydu. Tarihimizdeki en önemli dönüm noktalarından biriydi. Millet olarak uçurumun kenarından döndük. 15 Temmuz darbe teşebbüsü milletimizin cesaret ve fedakarlığıyla engellendi. Birçok sivil ve güvenlik görevlisi kardeşimiz şehit düştü. Bu yüzden 15 Temmuz'un Demokrasi Şehitleri Bayramı ilan edilmesi gerekir."

Haber Ara