Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma

FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-26 00:48:01

FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma
Kırklareli merkezli 7 ilde düzenlenen operasyonda, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) adına faaliyette bulunduğu iddia edilen 17 şüpheliden, 16'sı tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Kırklareli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli, Ankara, Kırşehir ve Artvin'de FETÖ/PDY'ye yönelik operasyon kapsamında, 26 şüpheliden, 17'si gözaltına alındı.

Merkez Kırklareli olmak üzere, 7 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonda, aralarında iş adamı, esnaf, özel hastane sahipleri ile gazete imtiyaz sahibinin de bulunduğu M.Ç, E.C, N.Y, B.İ, D.İ, H.D, E.T.Y, E.S, A.S, Z.K, C.K, M.Y, N.T, G.G, E.C, S.M. ile Ş.T. emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Şüpheliler savcılıkta ifadelerinin ardından, tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Şüphelilerden D.İ. serbest bırakılırken, diğer 16 şüpheli tutuklandı.

Tutuklanan 16 kişi cezaevine götürülmek üzere, emniyet araçlarına bindirildiği sırada yakınları da çeşitli sloganlar attı.

- 'Kadın günü' adı altında toplantılar yapılmış

Şüphelilerden G.G. ile E.Ç'nin FETÖ'ye ait evlerde üniversite öğrencileri ile 'Kadın günü' adı altında toplantılar yaptıkları tespit edildi.

G.G. savcılıktaki ifadesinde arkadaşı E.Ç. ile toplantılar düzenleyerek, öğrencilere FETÖ elebaşının kitaplarını okuttuklarını anlattı.

'Kadın günü' adı altında toplantılar düzenlediklerini belirten G.G. FETÖ'ye ait yurt ve evlerde ablalık yaptıklarını aktardı.

Öte yandan, şüphelilerden H.D'nin örgüte üye kazandırmak için çalıştığı, "İl ablası" olarak adlandırılan Z.K'nın ise örgütsel toplantılar düzenlediği tespit edildi.

Baran çiftliğinde çalışan N.Y'nin Kırklareli'ne gelerek, FETÖ'ye ait evlerde toplantılar düzenlediği belirlendi.

Bu arada, bazı FETÖ üyelerinin mesajlaşma programı olan "Bylock" programını kullandıkları öğrenildi.

Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramada, örgüt içerisinde "şifre" olduğu öne sürülen 1 dolarlık banknot, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in yazdığı kitaplar ele geçirilmişti.

Operasyon kapsamında gözaltı kararı verilen 26 kişiden, 9'unun yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Haber Ara