Dolar

32,4213

Euro

34,7883

Altın

2.496,73

Bist

9.693,46

FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma

FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-03 13:46:16

FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma
Kocaeli'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen Kandıra Gençlik Eğitim ve Kültür Derneğinin Başkanı Seyfettin Öz ile 15 dernek yöneticisinden 6'sı tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, Kandıra Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla gözaltına alınan, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan dernek yöneticilerinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edilen Dernek Başkanı Öz ile Selahattin Güneş, Ali Demir, Muhsin Bayçöl, Yaşar Sapmaz, Ali Rıza Kaba ve Fatih İpek, "devletin birliği ve bütünlüğünü bozmak", "devletin güvenliğine ve anayasal düzene karşı suçlar", "silahlı terör örgütü kurmak, yönetmek ve üye olmak" ve "teröre finans sağlamak" suçlamasıyla cezaevine gönderildi, diğer 9 şüpheli yurt dışı çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla salıverildi.

Öte yandan, zanlıların adreslerinde yapılan aramada FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'e ait kitaplar bulunduğu öğrenildi.

Evinde çok sayıda bir dolarlık banknot bulunan Kaba'nın ise ifadesinde bu paraların, bir yakının düğününde havaya serpilen ve kızı tarafından toplanan dolarlar olduğunu söylediği belirtildi.

Haber Ara