Dolar

32,4742

Euro

34,9494

Altın

2.436,44

Bist

9.716,77

FETÖ'nün darbe girişimi

FETÖ'nün darbe girişimi

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-05 15:12:08

FETÖ'nün darbe girişimi
Edirne'de, darbe girişimine ilişkin adliyeye sevk edilen aralarında 2. ve 3. sınıf emniyet müdürlerinin de bulunduğu 18 kişiden 2'si tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, emniyetteki ifadeleri tamamlanan 17 personelin ardından, hakkında gözaltı kararı bulunan Enez İlçe Emniyet Müdürü Atilla Akyavuz da gözaltına alınarak adliyeye getirildi.

Şüphelilerden 5'i savcılıkça ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Mahkemeye sevk edilen 13 kişiden Atilla Akyavuz ve Mehmet İlkay tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Diğer şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.


- 'Asker gelirse direnmeyin'

Akyavuz'un darbe girişimi gecesi Enez'de polis memurlarına 'askerler gelirse direnmeyin, silahlarınızı teslim edin' şeklinde talimat verdiği ileri sürüldü.

Savcılıktaki ifadede üzerine atılı suçları kabul etmeyen Akyavuz, 'Görev yaptığım sürece herhangi bir yapı ile ilişkim olmadı. Bu olayları kınıyorum. Personele darbe girişimi gecesi şu an için durumun ne olduğunun belli olmadığını, temkinli ve duyarlı davranmamız gerektiğini söyledim. Arkadaşlar benim söylediğimi yanlış anlamış olabilir. Olay gecesi sabaha kadar görev yaptım. Suçlamaları kabul etmiyorum.' dediği öğrenildi.

Tutuklanan komiser yardımcısı Mehmet İlkay'ın cüzdanında ise iki adet F ve B serisi 1 dolarlık banknot bulundu. Savcılık ifadesinde para koleksiyonu olduğunu savunan İlkay'ın, silahlı terör örgütüne üye olma suçlamasını kabul etmediği belirtildi.




Haber Ara