Dolar

32,3712

Euro

35,0141

Altın

2.325,64

Bist

9.093,72

FETÖ'nün darbe girişimi

FETÖ'nün darbe girişimi

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-30 20:21:45

FETÖ'nün darbe girişimi
Muş'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında mahkemeye çıkarılan 25 polisten 7'si tutuklandı.

Muş Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, FETÖ üyesi oldukları gerekçesiyle gözaltına alınan aralarında 3'üncü ve 4'üncü sınıf emniyet müdürleri, emniyet amirleri, başkomiser, komiser ve polis memurlarının da bulunduğu 33 kişiden 25'i, emniyetteki işlemlerinin ardından dün adliyeye sevk edildi.

Uzun süren savcılık sorgusunun ardından hakim karşısına çıkarılan 25 şüpheliden 7'si, "FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklanırken, 18 zanlı ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Tutuklanan emniyet müdürlerinden birisinin, Başbakanlığı döneminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çalışma ofisine ve evine dinleme cihazı yerleştirerek usulsüz dinleme yapan ekipte yer aldığı, diğer polislerin ise "17-25 Aralık" ve "Selam-Tevhid" soruşturmalarında da görev aldığı öğrenildi.

Polislerin, FETÖ üyeleriyle kriptolu mesajlaşma sistemi olan "Bylock" yazılımıyla irtibat kurduğu da belirlendi.

Bu arada, aynı soruşturma kapsamında gözaltına alınan 8 polisin ise emniyetteki işlemleri sürüyor.

Muş Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında, Muş merkez ve ilçelerinde görev yapan, aralarında 3'üncü ve 4'üncü sınıf emniyet müdürü, emniyet amiri, başkomiser, komiser ve polis memurlarının da bulunduğu 33 kişi, 27 Temmuz'da gözaltına alınmıştı.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara