Dolar

32,4766

Euro

34,9344

Altın

2.435,17

Bist

9.716,77

FETÖ'nün darbe girişimi

FETÖ'nün darbe girişimi

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-21 14:25:33

FETÖ'nün darbe girişimi
TBMM çatısı altındaki sivil toplum kuruluşları, 15 Temmuz FETÖ darbe girişimini kınayan ortak bildiri yayımladı.

Paramenter Danışmanları Derneği, Parlamento Muhabirleri Derneği, Parlamento Stenografları Derneği, Yasama Derneği ile Yasama Uzmanları Derneğinin ortaklaşa yayımladıkları bildiride, "Çatısı altında görev yaptığımız TBMM'ye ve temsil ettiği milli iradeye, demokrasiye, Türkiye Cumhuriyeti Devletine ve kurumlarına, hukukun üstünlüğüne yönelik darbe girişimini şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz." denildi.

Bildiride, şunlar kaydedildi:

"Devleti ve milleti topyekun hedef alan bu alçak ve hain kalkışmanın karşısında duran, halkımıza, kamu kurumlarımıza ve sivil toplum kuruluşlarımıza şükran ve minnetlerimizi sunuyoruz. Demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetinin milleti ve kurumlarıyla birliğine kastedilmesine, yine milletin kendisi ve devletin kurumları direnmiş ve izin vermemiştir.

Bu uğurda canını feda eden aziz şehitlerimizi saygıyla ve minnetle anıyor; Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabırlar ile yaralananlara acil şifalar diliyoruz. Parlamento için çalışan yasama emekçilerinin üyesi bulunduğu sivil toplum kuruluşları olarak kamuoyuna saygı ile duyurulur."

Haber Ara