Dolar

32,5149

Euro

34,9470

Altın

2.430,13

Bist

9.804,18

FETÖ'nün darbe girişimi Makedonya turizmini de vurdu

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi, Osmanlı'nın ardından önemli eserler bıraktığı ve bu nedenle yılın her dönemi Türk turistlerin ilgi gösterdiği Makedonya'da turizm sektörünü de olumsuz etkiledi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-02-17 12:42:26

FETÖ'nün darbe girişimi Makedonya turizmini de vurdu

Makedonya'da faaliyet gösteren turizm firmalarından alınan bilgiye göre, 15 Temmuz sonrasında çok sayıda Türk turist tatil rezervasyonlarını iptal etti, birçok kongre ve konferans da organizatörler tarafından iptal edildi.

Geçen yıl 500 binden fazla yabancı turistin ziyaret ettiği Makedonya, önemli Osmanlı eserlerini barındıran başkent Üsküp'ün yanı sıra doğal ve tarihi güzellikleriyle ünlü Ohri kenti gibi önemli turizm destinasyonlarına sahip.

Osmanlı'nın 6 asra yakın hüküm sürdüğü Rumeli toprakları, yılın her döneminde Türk turistlerin yoğun ilgisini çekiyor. Ata yadigarı toprakları ziyaret etmek isteyen Türk turistler, tarihi camileri, köprüleri, han, hamam ve çeşmeleriyle ünlü Makedonya'yı da tatil programlarına dahil ediyor.

TURİST SAYISI AZALDI

Ancak FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından oluşan koşullar nedeniyle Makedonya'yı ziyaret eden Türk turist sayısında önemli bir düşüş yaşandı. Ülkedeki turizm firmalarından alınan bilgiye göre, 15 Temmuz'un ardından ülkeye gelen Türk turist sayısında bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 40 azalma gözlendi.

Turizm firmalarının yetkilileri, 15 Temmuz sonrası için yapılan rezervasyonların darbe girişiminin ardından iptal edildiğini, Türk organizatörler tarafından düzenlenecek birkaç kongre ve konferansın da gündemden çıkarıldığını aktardı.

Haber Ara