Dolar

32,3578

Euro

35,0024

Altın

2.326,06

Bist

9.124,80

FETÖ'nün amacı dışına kullandığı cami ibadete açılacak

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile bağlantılı olduğu iddiasıyla kayyum atanan Şelale AŞ bünyesindeki Yamanlar Koleji yerleşkesinde bulunan, toplanan bağışlarla cami olarak yaptırılmasına rağmen amacı dışında kullanılan cami, cuma namazıyla ibadete açılacak.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-04 16:24:59

FETÖ'nün amacı dışına kullandığı cami ibadete açılacak

Bayraklı ilçesindeki yerleşkede yapılan inceleme sırasında yapılış amacı dışında kullanıldığı belirlenen caminin, aslına uygun olarak hizmet vermesi için başlatılan hazırlıklar tamamlandı.

Mihrap ve minberi olmayan camiye, mihrap ve minber kuruldu. İbadet alanındaki kitapların bulunduğu raflar kaldırıldı. Müftülük, camiye imam ve müezzin atadı.

İLK EZAN YARIN 

Hayırseverlerin bağışlarıyla yapılmasına rağmen, okul çevresindeki vatandaşların kullanımına izin verilmeyen camide ilk ezan yarın okunacak. Öğle vaktinde okunacak ezanla beraber, cami tüm İzmirlilerin hizmetine gimiş olacak. Caminin daha önce yapılmayan minaresi de hayırseverlerin katkılarıyla inşa edilecek.

"KÜTÜPHANE YAZIYORDU"

Okuldaki sosyal faaliyetler için kullanılan, tabelasında "kütüphane" yazan caminin içinin motiflerle süslendiği, iç bölümünde yuvarlak bir masa ve etrafında 20 sandalyenin yer aldığı görülmüş, raflarda kitap ve dergilerin bulunduğu binanın duvarlarında barkovizyon perdesi dikkati çekmişti. Binanın girişindeki başka bir tabelada ise "Mezunlarıyla büyüyen okul kütüphanemizin restorasyonu Yamanlar mezunları tarafından yapılmaktadır" yazısı yer alıyordu.

Camide öğrenci kayıt işlerinin yapıldığı, alt katında ise toplantı salonlarının bulunduğu ifade edilmişti.

YAMANLAR KOLEJİ 

Darbe girişimi sonrası kapatılan Yamanlar Eğitim Kurumlarının örgütte önemli bir yerinin bulunduğu, terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen grubuna bağlı ilk eğitim kurumu olduğu kaydedilmiş, Yamanlar Koleji'nde yetişen "seçilmiş öğrencilerin" özellikle askeri liselere yerleştirildiği, örgütle bağlarını gizli tutan bu öğrencilerin harp okullarından mezun olmanlarının ardından kolejdeki özel odada Gülen'e "bağlılık yemini" ettiği ve "himmet sözü" verdiği belirtilmişti.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara