Dolar

32,4747

Euro

34,9327

Altın

2.437,01

Bist

9.716,77

FETÖ'nün ABD'deki okulu battı

ABD'nin New York şehrinde faaliyet gösteren FETÖ'ye ait Amity School binası kapatılıyor.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-07 09:48:08

FETÖ'nün ABD'deki okulu battı

Sputnik'te yer alan habere göre, ABD'nin New York şehrinde faaliyet gösteren FETÖ'ye ait Amity School binası emlak şirketi aracılığıyla satışa çıkarıldı.

Mortgage yöntemiyle edinilen bina, okulda yeterli öğrenci olmaması ve Türkiye'den de eskisi gibi öğrenci gelmemesi nedeniyle ödeme güçlüğü yaşandığı için satışa çıkarıldı.

ABD'de devlete ait çok sayıda sözleşmeli okulu (charter) yöneten FETÖ, kendine ait özel okullardan birisi olan Amity School'un binasını satacak.

Cushman & Wakefield şirketi aracılığıyla satışa çıkarılan okul binasının ilanında binanın 2012 yılında yapıldığı ve yaklaşık 7 bin metre kare alana sahip olduğu görülüyor.

İlandaki fiyat bölümünde ise bina için belirlenen bir ücret olmadığı ve mülk sahibinin fiyat teklifi istediği belirtiliyor.

Okulun internet sitesindeki bilgilere göre, 1999 yılında kurulan okulda halen 256 öğrenci eğitim görüyor.

İlkokul öğrencileri için 9 bin 900 dolar okul ücreti isteniyor.

ÖDEME GÜÇLÜĞÜ NEDENİYLE KAPATILIYOR

Edinilen bilgiye göre, mortgage yöntemiyle edinilen bina, okulda yeterli öğrenci olmaması ve Türkiye'den de eskisi gibi öğrenci gelmemesi nedeniyle ödeme güçlüğü yaşandığı için satışa çıkarıldı.

Binanın satışının ardından okulun tamamen kapatılıp kapatılmayacağı ya da başka bir binaya taşınıp taşınmayacağına ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı.

ABD'DE 140 CİVARINDA FETÖ OKULU VAR

FETÖ, ABD'de hem kamu finansmanıyla faaliyet yürüten charter okulları hem de Amity School gibi tamamıyla kendisinin kurup yönettiği iki farklı okul türünü işletiyor. ABD'de 140 civarında FETÖ okulu bulunuyor.

 

Haber Ara