Dolar

32,6021

Euro

34,8227

Altın

2.490,90

Bist

9.462,13

FETÖ mensubu iş adamları kumarhane işletirken yakalandı

Bir dönem Fetullah Gülen'in yakın çevresinde bulunan örgütün iş adamlarından Mustafa S. ile sağ kolu Recep K.'nin, Rusya'ya bağlı Tataristan'ın başkenti Kazan'da yasa dışı işlettikleri ortaya çıktı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-11-22 12:32:11

FETÖ mensubu iş adamları kumarhane işletirken yakalandı

Bir dönem Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) lideri Fetullah Gülen'in çevresinde bulunan ve onunla yüz yüze görüşebilen isimlerden biri olan iş adamı Mustafa S. ile sağ kolu Recep K.'nin, Rusya Federasyonu'na bağlı Tataristan Özerk Cumhuriyeti'nin başkenti Kazan'a yerleştikleri ve burada kumarhane işlettikleri belirlendi.

RUS MAFYASI İLE İLİŞKİ İÇERİSİNDELER

Kazan'da Rus mafyasından habersiz yeraltı kumarhaneleri açılmıyor. Bu nedenle ikilinin Rus mafyasıyla işbirliği yaptığı üzerinde duruluyor.

Karar'dan Erol Metin'in haberine göre, Rus mafyası korumasında kumardan yüksek meblağlı paralar kazanan FETÖ üyelerinin oyununu, Rus güvenlik güçleri ve Tatar polisi bozdu.

1_51

SUÇÜSTÜ YAPILDI

2 Ekim 2015'te yemek salonu adı altında faaliyet gösteren mekana düzenlenen polis baskınında Recep K., kumar oynamaya gelen müşterilerle birlikte suçüstü yakalandı. Daha sonra işin içinde olduğu tespit edilen Mustafa S. de yakalanarak gözaltına alındı. Yasa dışı kumar oynattıkları gerekçesiyle bir süre cezaevinde tutulan Mustafa S. ve Recep K., kefalet karşılığında serbest bırakıldı.

2_54

RUS KANALINDA HABER OLDU

FETÖ mensuplarının işlettiği kumarhaneye yapılan baskın görüntüleri Rus kanallarında yayınlandı. Polis tarafından yere yatırılan şüphelilerin, kayıt defterleri ve oyun araç ve gereçlerinin görüntülerine yer verildi. Kumar kayıt defterinde Türkçe kaleme alınmış bazı notlar dikkat çekti.

Rusya, kontrolündeki diğer bölgelerde olduğu gibi Tataristan'da da FETÖ'ye müsamaha göstermiyor. Tatar Türk Lisesi'nin de aralarında bulunduğu Gökkuşağı Okulları'na bağlı 7 okul, FETÖ'ye ait olduğu gerekçesiyle yetkililer tarafından kapatıldı. Halen Tataristan'da aktif olan FETÖ'cüler, Türk vatandaşlığının yanı sıra Rus vatandaşlığı hakkını da ellerinde tutuyor. FETÖ'cü iş adamları, Tataristan'da restoran, kafe, fırın, unlu mamul imalathanesi gibi gıda sektörünün yanı sıra farklı sektörlerde faaliyetlerine devam ediyor.

 

Haber Ara