Dolar

32,3145

Euro

35,1153

Altın

2.288,86

Bist

9.048,33

FETÖ itirafçısından Akın Öztürk iddiası

FETÖ soruşturması kapsamında 22 yıldır yapılanmanın içerisinde bulunan ve gizli tanık olarak ifade veren bir subay, örgütte yer alan ve ismini verdiği kişilerden birinin, eski Hava Kuvvetleri Komutanı Akın Öztürk'ün emir subaylığını yaptığını söyledi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-20 21:58:13

FETÖ itirafçısından Akın Öztürk iddiası

TİMETURK | HABE RMERKEZİ

Sputnik'in aktardığı habere göre
gizli tanık "Sel" , örgütteki “abi” diye tabir edilen kişilerin, 17-25 Aralık olaylarından sonra bazı mağaza-marketlerden alışveriş yapılmaması gerektiği yönünde talimat verdiğini, bu süreçte gizlilik ve daha dikkatli olunması gerektiği yönünde telkinlerde bulunduklarını belirterek şunları söyledi:

Ben kurmay bir üst rütbeli askerim. 22 yıldır da bu cemaatin içindeyim. benim şahsi kanaatime göre bu silahlı kalkışma eyleminin benim gibi daha evvelden TSK bünyesine yerleştirilen FETÖ/PDY mensuplarınca planlandığını ve uygulandığını düşünüyorum” bilgisini verdi.

Etkin pişmanlıktan yararlanmak amacıyla birçok itiraflarda bulunan gizli tanık "Sel" , görev yaptığı tüm illerdeki FETÖ'cü olarak bildiği subay-astsubay ile örgütteki “abi” diye tabirlerin isimlerini savcılığa tek tek vererek, şahısları fotoğraftan da teşhis edebileceğini aktardı.

"Sel" , örgütte yer alan ve ismini verdiği kişilerden birinin FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin soruşturmada tutuklanan eski YAŞ üyesi olan eski Hava Kuvvetleri Komutanı Akın Öztürk'ün emir subaylığını yaptığını öne sürdü.

ÖZALTINA ALINMIŞTI

11 Kasım 2016'da Kayseri merkezli başlatılan FETÖ operasyonunda gözaltına alınanlar arasında eski Hava Kuvvetleri Komutanı ve Yüksek Askeri Şura üyesi Orgeneral Akın Öztürk'ün eski emir subayı A.Ü.'nün de olduu belirtilmişti.

A.Ü'nün 15 Temmuz gecesi Akın Öztürk'le yaptığı görüşmeler nedeniyle gözaltına alındığı iddia ediliyordu.

Haber Ara