Dolar

32,5829

Euro

34,8302

Altın

2.417,41

Bist

9.645,02

'FETÖ İslam ümmetine zulüm yapıyor'

Makedonyalı din adamları, Fetullahçı Terör Örgütü'nün İslam ümmetine zulmettiğini ve dini değerler üzerinden toplumu mağdur ettiğini söyledi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-07 15:35:18

'FETÖ İslam ümmetine zulüm yapıyor'

Makedonya'nın başkenti Üsküp'teki Dükkancık Camisi'nde imamlık yapan Abdülkerim Ebibi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, FETÖ'nün Üsküp'te dini istismar ederek halk arasında fitne çıkardığını anlattı.

Ebibi, örgütün Makedonya'ya, ülkenin bağımsızlığını kazandığı 1990'lı yıllarda geldiğini anımsatarak, "Ağızlarından din ve dini terminoloji eksik olmuyordu. İyi niyetlerine inandık." dedi.

O yıllarda henüz öğrenci olmalarına rağmen Üsküp'teki çarşı esnafıyla sohbetler düzenlediklerini anlatan Ebibi, "Bu sohbetlere onları da kattık. İlerleyen zamanda bu cemaatin ilk fitne tohumlarının atıldığını gördük." diye konuştu.

FETÖ'nün halk arasında fitne çıkardığına dair olaylara örnek olarak rahmetli dayısı Hafız İdriz Efendi ile yaşadığı bir olayı aktaran Ebibi, şunları söyledi:

"Rahmetli dayım ile onların kaldıkları bir evdeki sohbetlerine katıldık. O sohbette bize Fetullah Gülen'in bir sohbeti dinletildi. Biz onlarla hemhal olmuştuk. En azından biz kendi samimiyetimizi ortaya koyarak onları kucaklamıştık. Aradan bir yıl geçmişti. Yaz tatili için Üsküp'e geliyorduk. Buradaki esnafla onlar sohbet yapmaya başlamışlardı. Üsküp küçük bir yer olduğu ve herkes birbirini tanıdığı için sohbet grubundaki esnaflar bizi onların bir sohbetine davet etti. Sohbet gecesinden bir gün önce, Üsküplü esnaflardan birinden bir telefon geldi. Bana 'Hocam, bizim hocamız sizin o sohbete katılmanızı istemiyor.' dedi."

FETÖ mensuplarının buradaki faaliyetlerinde dini istismar ettiklerini ifade eden Ebibi, örgütün 22 yıldır Üsküp'teki halkın zekatını, sadakasını, himmetini, kurbanını, kurban derisini aldığını ancak buna karşın halka hiçbir hizmette bulunmadığını söyledi.

"FETÖ, DİNİ DEĞERLER ÜZERİNDEN TOPLUMU MAĞDUR ETTİ''

Makedonyalı ilahiyatçı Süleyman Baki de örgütün halktan aldığı maddi destekleri farklı amaçlarda kullandığını belirterek, "Toplumun dini duygularını okşayarak yapılan bazı hizmetlerin gerçekten öyle olmadığını görüyoruz. Bundan dolayı bu çıbanın mutlaka temizlenmesi gerektiğini düşünüyorum." dedi.

Farklı halkların bir arada yaşadığı Balkanlarda da hükümetlerin, devletlerin, kurum ve kuruluşların FETÖ'ye karşı dikkatli olması gerektiğini kaydeden Baki, bu örgütün mensuplarına karşı taviz verilmemesi gerektiğini, akıllıca hareket edip bu iki yüzlü yapıya karşı safların netleşmesi gerektiğini söyledi.

Makedonya'nın da FETÖ'ye karşı verdiği mücadelede Türkiye'nin yanında olması gerektiğini belirten Baki, "İnanıyorum ki Makedonya, en zor zamanlarında yanında olan Türkiye Cumhuriyeti'nin ve Türk toplumunun bu mücadelesinde sessiz kalmayacak ve gerekli adımları atacaktır." dedi.

 

Haber Ara