Dolar

32,3184

Euro

35,1145

Altın

2.295,76

Bist

9.050,61

FETÖ’den yurt dışında Türkiye’ye sabotaj

Ekonomi Bakanı Zeybekci’nin Hollanda ziyaretinde Türkiye karşıtı propaganda yapan FETÖ’cüler, Kalkınma Bakanı Elvan’ın Kuveyt ve Katar temasında da sahnedeydi. Heyetin konakladığı otele Türkiye aleyhtarı gazete bırakıldı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-26 17:22:06

FETÖ’den yurt dışında Türkiye’ye sabotaj

Ekonomi yönetimi 15 Temmuz FETÖ darbe girişimini anlatmak ve yatırımların artırılması için yurt dışı atağı başlattı. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan başkanlığında oluşturulan heyetler farklı ülkelerde FETÖ darbe girişimini anlatıyor. FETÖ örgütünün yurt dışı ayağındaki isimler de hem 15 Temmuz darbe girişiminin dünyaya anlatılması hem de karşılıklı yatırımların artırılmasını baltalama peşine düştü.

Bakan Zeybekci'nin Hollanda, İtalya, İngiltere ve Danimarka ziyaretlerini sabote etmek için yoğun çaba gösteren örgüt üyeleri son olarak Kalkınma Bakanı Elvan'ın Kuveyt ve Katar temaslarında ortaya çıktı. Kuveyt'teki basın toplantısında örgütün uzantıları hem programları sabote etmeye kalktı hem de Türkiye aleyhine çirkin bir kampanya başlattı.Kuveyt'te Bakan Elvan'a toplantının gündemi belli olmasına rağmen bazı yabancı medya mensupları tarafından ziyarete ilişkin Türkiye'yi ve hükümeti suçlayıcı farklı sorular yöneltildi. Heyette AK Parti, MHP ve CHP'den milletvekilleri bulunmasına karşın da Türkiye'de ayrışma olduğuna yönelik değerlendirme yapıldı. Yine FETÖ'yle ilgili sorulara Bakan Elvan'ın “Bunlar Türk vatandaşlarının halkımızın üzerine silah doğrulttular, 242 vatandaşımızı şehit ettiler. Tanklarla insanlarımızın üzerine yürüdüler. Uçaklarla TBMM'ye bomba attılar. Bunları serbest mi bırakacaktık” şeklindeki cevabı üzerine kalem ve defterler bir kenara bırakılarak not almama yöntemi izlendi.

FETÖ'DEN İHRACAT OYUNU

Öte yandan FETÖ şirketlerinin yabancı firmaları dolandırdığı da ortaya çıktı. Ekonomi Bakanlığı'na yapılan şikayetlerde, terör örgütüne müzahir firmaların ihracat karşılığı belli oranda milyon dolarları bulan para aldıkları, buna karşılık malları göndermedikleri belirtildi. Gelen şikayetlerde, “Ya malı gönderin ya da paramızı geri verin” denildi. Edinilen bilgilere göre bazı ülkelerdeki ticaret müşavirlikleri konuyu Ekonomi Bakanlığı'na aktardı. Şikayette yabancı firma temsilcileri “Türkiye'den şu firma ile ihracat konusunda anlaştık. Ancak beklenen süre içerisinde malımızı göndermediler. Ya malı gönderin ya da paramızı geri verin” dedi. Ekonomi yönetimi konuyla ilgili gelen şikayetleri incelerken, bu tür gelişmelerin Türkiye'nin imajına zarar vereceği belirtiliyor.

YENİ TÜSİAD BAŞKANI KİM OLACAK?

Türkiye'nin önde gelen iş dünyası örgütlerinden TÜSİAD'ı kritik bir seçim bekliyor. Ocak 2017'de ‘Patronlar Kulübü'nün yeni başkanı koltuğuna oturacak. Normalde kasım ayı ortası gibi kimin başkan olacağı deklare ediliyor. Kulislerde 22 Ocak 2015'ten itibaren başkanlık koltuğunda oturan Cansen Başaran-Symes'ın devam etmeyeceği konuşuluyor. Teamül olarak bir iki istisna dışında TÜSİAD Başkanları 2+1 yıl süreyle başkanlık koltuğunda oturuyor. Başkanlık koltuğuna da Başkan Yardımcılarından biri geçiyor. TÜSİAD'ın iki başkan yardımcısı bulunuyor. Biri Sedat Şükrü Ünlütürk diğeri ise Ali Koç. Kulislerde yeni başkan adayı olarak Koç'un ismi ön plana çıksa da sürpriz bir adayın daha çıkabileceği konuşuluyor. Yaklaşık 600 üyesi bulunan TÜSİAD'da yeni bir adayın çıkmasının patronların arasında kıyasıya bir rekabete yol açacağı belirtiliyor.

ODA KAPISINA TÜRKİYE ALEYHİNDE GAZETE

Aralarında TİM, TOBB, MÜSİAD, TÜSİAD ve DEİK gibi çok sayıda kuruluşu temsilen gelen işadamları ile milletvekilleri ve diğer katılımcıların konakladıkları otelde Türk heyetinin odalarının kapısına ise gazete bırakıldı. Gazetede Türkiye ile ilgili olumsuz haberler yer aldı. Bu da şimdiye kadar gidilen Hollanda, İtalya, İngiltere, Danimarka, Kuveyt, Katar, Polonya ve Romanya gibi ülkelerdeki yabancı yatırımcıların kafalarında soru işareti oluşmasına neden olabiliyor. FETÖ'cüler Bakan Zeybekci'nin Hollanda ziyaretini baltalamak için yoğun çaba sarf etmişti. FETÖ'cüler bunu engellemeye çalışmıştı.

FETÖ'CÜ MESLEK BİRLİKLERİNE DURDURMA

Kültür ve Turizm Bakanlığı Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) yapılanmasıyla mücadelesine hızla devam ediyor. FETÖ'ye bağlı 25 kuruluş meslek birliklerinden uzaklaştırıldı, hak ve alacakları durduruldu. Telif Hakları Genel Müdürlüğü, 15 Temmuz sonrası radyo televizyon, basım yayın, müzik gibi alanlarda faaliyet gösteren meslek birliklerini mercek altına aldı. Bakanlık, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu çerçevesinde kendisinin idari ve mali denetimi altında faaliyet gösteren meslek birlikleri üzerinde yürüttüğü çalışma sonunda, ilgili KHK'lar uyarınca FETÖ ile bağlantılı kuruluşların meslek birliği üyelikleri sona erdirildi, alacakları bloke oldu.

Haber Ara