Dolar

32,5657

Euro

34,9923

Altın

2.432,02

Bist

9.770,27

FETÖ'den gözaltına alınan Atilla Taş adliyeye sevk edildi

Fethullahçı Terör Örgütü'ne yönelik operasyonlar kapsamında gözaltına alınan sanatçı Atilla Taş adliyeye sevk edildi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-02 12:34:13

FETÖ'den gözaltına alınan Atilla Taş adliyeye sevk edildi

Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) / Paralel Devlet Yapılanması (PDY) operasyonları kapsamında gözaltına alınan sanatçı Atilla Taş ve aralarında gazetecilerin de bulunduğu 12 kişi adliyeye sevk edildi. 

EMNİYETTEN GÜLEREK ÇIKTI

İHA'nın haberine göre; Fethullahçı Terör Örgütü soruşturması kapsamında gözaltına alınan aralarında Atilla Taş ve gazetecilerin de bulunduğu 12 kişi sabah 10.00 sıralarında Gayrettepe Asayiş Şube Müdürlüğü'nden çıkarıldı. Emniyetteki işlemlerinin bitmesinin ardından adliyeye sevk edilen Atilla Taş, emniyetten gülerek çıktı. Daha sonra otobüse bindirilen Atilla Taş, kameralara el salladı. Polisin güvenlik önlemleri altında gözaltındakilerin bulunduğu otobüs Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na hareket etti.

DİNLENME TESİSİNDE GÖZALTINA ALINMIŞTI

Savcılığın FETÖ/PDP soruşturmasında örgütün medya yapılanmasında yer aldıkları iddiasıyla haklarında gözaltı kararı verilen 35 kişi arasında bulunan şarkıcı ve Meydan gazetesi yazarı Atilla Taş aranıyordu. Atilla Taş'ın, Bursa çevresinde olduğunu belirlenince bu bölgedeki güvenlik birimleri de uyarıldı. Taş, saat 00.30 sıralarında otomobiliyle Bursa'dan İstanbul'a giderken, Gemlik çıkışında mola verdiği dinlenme tesisinde, Gemlik Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınmıştı. Emniyetteki işlemlerin ardından Atilla Taş, gelen özel ekip tarafından İstanbul'a getirilmişti.

ATİLLA TAŞ KİMDİR?

Atilla Taş, 4 Şubat 1975 tarihinde Adana'nın Ceyhan ilçesinde dünyaya geldi. Halide Yılmaz isimli annesi Atilla Taş'ı henüz 20 günlük iken anneanesine bırakıp Almanya'ya gitti. İlk ve ortaokulu Ceyhan'da bitiren Atilla Taş, çocuk yapta evlilik yaptı.

1991 yılında evlendiğinde henüz 16 yaşında olan Atilla Taş, 17 yaşında da bir kız çocuğu babası oldu. Kızına Sezen ismini veren Atilla Taş, restoranlarda, gazinolarda şarkı söylerken keşfedildi.

EROL KÖSE ÜNLÜ YAPTI

Erol Köse ile tanışınca hayatı değişen Atilla Taş, Türkiye çapında şöhreti Ham Çökelek şarkısı ile elde etti. Atilla Taş‘ın kendi bestelerinin de olduğu ilk albümü “Kırmızılım” 1998 yılında çıktı. 1999 yılında 'Zilyoner” adlı dizide rol alan Atilla Taş, sonrasında dişe dokunur bir başarı elde edemedi.

Şöhreti sönmeye yüz tuttuğunda ABD'ye giden Atilla Taş New York Film Akademisinde sinema ve televizyon eğitimi aldı. 2010 yılında Beyaz Tv.de Müzik Kutusu ve 2011 yılında Kanal 7de Taş devri isimli programları sundu.

Haber Ara