Dolar

32,3817

Euro

35,0379

Altın

2.326,97

Bist

9.142,40

FETÖ'cülerin yeniden eylem planı

FETÖ'nün yeniden toparlamak için harekete geçtiğin tespit eden istihbarat birimleri bir örgüt evine yaptıkları baskında, 'Örgütü canlandırmak için hazırlanan 4 aşamalı eylem planı'nı ele geçirdi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-12 08:51:48

FETÖ'cülerin yeniden eylem planı

İstihbarat birimleri, FETÖ ile mücadelede gelinen aşama ve örgütün aldığı pozisyonu analiz eden bir rapor hazırladı. FETÖ'nün yeniden toparlamak için harekete geçtiğin tespit eden istihbarat birimleri bir örgüt evine yaptıkları baskında, "Örgütü canlandırmak için hazırlanan 4 aşamalı eylem planı"nı ele geçirdi.

Kamuda çalışan kriptoları korumayı, tutukluların motive etmeyi, öncelikli olarak yardım sağlanacak aileleri belirlemeyi ve rezerv finans tespiti yapmayı öngören planı hayata geçirmeyi amaçlayan FETÖ'nün 15 Temmuz darbe teşebbüsü sonrasında 'hasar analizi' yaptığı da anlaşıldı..

Sabah'ın haberine göre FETÖ'cülerin çekirdek ekiple mini toplantılar yapmaya başladığı belirlendi. Emniyet birimleri çeşitli illerde örgütün toplantılarına suçüstü baskınlar düzenledi. Raporda bu baskınlarda elde edilen veriler de kullanıldı. Raporda, çöküşteki FETÖ'cüleri motive etmek amacıyla tutuklulara ve yakınlarına Türkiye ile ilgili hayali karanlık tablolar çizilerek "her şeyin değişeceği" mesajını verdiği ifade edildi. FETÖ, halen devlet kurumlarında çalışan kripto elemanlarına deşifre olmamaları için uyarılarda bulunurken örgüt faaliyetleri için yurtdışından para transfer etmeye çalıştıkları belirtildi. Terör örgütünün 'yeniden canlanma' planına karşı FETÖ operasyonlarının genişleteceği ifade edildi.

 

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara