Dolar

32,3595

Euro

35,0062

Altın

2.323,05

Bist

9.079,97

FETÖ'cüler için cezaevlerinde yer açılıyor

Adalet Bakanlığı, illerdeki doluluk oranlarına dikkate alarak bin mahkumu ilçe cezaevlerine gönderdi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-16 21:47:29

FETÖ'cüler için cezaevlerinde yer açılıyor

Adalet Bakanlığınca yayımlanan genelge ile illerdeki kapalı ceza infaz kurumlarından küçük ilçelerdeki cezaevlerine naklin kapsamı genişletildi, böylece yaklaşık bin hükümlü ilçe cezaevlerine gönderildi.

AA'nın haberine göre; Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın imzasıyla 20 Temmuz'da yayımlanan genelge ile 5 Haziran 2015'de yayımlanan "Ceza infaz kurumlarının tahsisi, nakil işlemleri ve diğer hükümler konulu" genelgede değişiklik yapıldı.

Genelge ile belirlenen ilçe cezaevlerine nakledilmek için hükümözlü ve hükümlüler ile ilgili sürelerde birer yıl artırıma gidildi.

Böylece aldıkları toplam hapis cezası 6 yıldan fazla olan adli suçlu yetişkin erkek ve genç erkek hükümözlüler ile koşullu salıverilme tarihlerine 4 yıldan fazla süre kalan adli suçlu yetişkin erkek ve genç erkek hükümlülerin ilçe cezaevlerine nakledilmesine imkan sağlandı.

Öte yandan toplam cezaları 6 yıl ve daha az olan hükümözlüler ile koşullu salıverilmelerine 4 yıl ve daha az kalan hükümlüler de bu kapsamda değerlendirildi.

Genelgenin yayımlandığı 20 Temmuz'dan itibaren illerdeki cezaevlerinde bulunan ve belirlenen şartları taşıyan yaklaşık bin hükümlü ilçelerdeki cezaevlerine gönderildi.

Daha önce toplam hapis cezaları 5 yıldan fazla olan adli suçlu yetişkin erkek ve genç erkek hükümözlüler ile toplam cezaları 5 yıl ve daha az olan hükümözlüler, koşullu salıverilme tarihlerine 3 yıldan fazla kalan adli suçlu yetişkin erkek ve genç erkek hükümlüler, koşullu salıverilmelerine 3 yıl ve daha az kalan hükümlüler bu kapsamda tutuluyordu.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara