Dolar

32,3264

Euro

35,0746

Altın

2.300,17

Bist

8.994,25

FETÖ'cü yakınlarından görevini yapan basına tepki

Adana'da 3 cumhuriyet savcısı ve 1 hakim tutuklanarak cezaevine gönderildi

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-12 20:26:09

FETÖ'cü yakınlarından görevini yapan basına tepki
Adana'da 3 cumhuriyet savcısı ve 1 hakim tutuklanarak cezaevine gönderildi. Basın mensuplarının görüntü çekmesini engellemeye çalışan yargı mensuplarının yakınları, "Çeksinler, Allah'tır bir gün de biri onları çeker. Bir gün inşallah iftiralarla gidersiniz" diye beddua etti.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 2. Dairesi tarafından FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyesi oldukları iddiasıyla açığa alınan 648 hakim ve Cumhuriyet savcısı hakkında, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca gözaltı kararı verilmesinin ardından gözaltı listesinde bulunan Adana Adliyesi'nde görevli 3 cumhuriyet savcısı ve 3 hakim gözaltına alındı. Şüpheli 6 yargı mensubundan 3'ü cumhuriyet savcısı ve 1'i hakim olmak üzere 4'ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. 2 hakim hakkında ise adli kontrol kararı verildi.

Gazetecilere "İnşallah iftiralarla gidersiniz" bedduası

3 cumhuriyet savcısı ve bir hakim, Kürkçüler Cezaevine götürülmek için Adana Adliyesi arka kapısından çıkarıldı. Şüphelilerden birinin "Bir şey söyleyecek misiniz?" sorusuna "Boydan çek" cevabını vermesi dikkat çekti. Ardından burada bekleyen yargı mensuplarının yakınları, basın mensuplarının görüntü çekmesini engellemeye çalıştı. Basın mensuplarının üzerine yürümeye çalışan ve yakınları tarafından engellenen bir şahıs, elleri ile kameraların açısını kapatmaya çalıştı.

Bir kadın ise gazetecilere yönelik "Çeksinler, Allah'tır bir gün de biri onları çeker. Bir gün inşallah iftiralarla gidersiniz" diye beddua etti.

Haber Ara