Dolar

32,5626

Euro

34,9387

Altın

2.426,84

Bist

9.722,09

FETÖ'cü subaylar onun da hayatını karartmış

Afyonkarahisar'da yaşayan 29 yaşındaki İsmail Çakır, 2009 yılında bütün resmi prosedürleri yerine getirip mülakatı geçmesine rağmen Fethullahçı Terör Örgütü'nden olmadığı için astsubay olamadığını öne sürdü.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-02 16:17:59

FETÖ'cü subaylar onun da hayatını karartmış
Afyonkarahisar'da yaşayan 29 yaşındaki İsmail Çakır, 2009 yılında bütün resmi prosedürleri yerine getirip mülakatı geçmesine rağmen Fethullahçı Terör Örgütü'nden olmadığı için astsubay olamadığını öne sürdü.

FETÖ'nün ordu içerisindeki yapılanması ve bununla da 15 Temmuz'da darbe yapmaya kalkışmasının ortaya çıkmasından sonra hakkını aramaya karar verdiğini belirten Çakır, kendisinin astsubay olmak istediğini, ancak önünün FETÖ üyes darbecisi subaylar tarafından kesildiğine inandığını ifade etti. Askerliğini 2009 yılında Hakkari'de komando olarak yaptığını ve askerdeyken "hava" sınıfında açılan astsubaylık sınavlarına girerek kazandığını dile getiren Çakır, mülakatı da geçmesine rağmen astsubay olamadığını belirtti. Sınav ve mülakatlarda isminin ve TC kimlik numarasının subaylar tarafından ajandalara not edildiğini aktaran Çakır, "2009 hava astsubaylığı sınavını kazandım, seçmelerde ve mülakatlarda geçtim, Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nden (GATA) ve Eskişehir Askeri Hastanesinden astsubay olur raporu aldım. Sonra İzmir'deki, Hava Teknik Okullar Komutanlığına teslim ettim. Gittiğim GATA ve Eskişehir'deki hastanelerde görevli rütbeli tabipler tarafından ismim ile birlikte TC kimlik numaram sürekli ellerindeki ajandalara not edilmişti. İlk başta buna bir anlam veremedim. Ayrıca koşu ve pentatlon gibi uygulamalı sınavlarda da, sınavı yağan subaylar anlamsız sorular sorarak isim ve TC kimlik numaralarını ajandalara not ediyorlar. Sonra düşündüğümde sanırım torpil olayı var dedim. Ama sonradan 15 Temmuz olayları çıkınca benim önümün birçok insan gibi devlet ve millet düşmanı FETÖ'cü subaylar tarafından kesildiğine inandım" diye konuştu.

"FETÖ'nün örgütüne üye olmadığım için astsubaylığa alınmadım"

15 Temmuzun ardından olayı Başbakanlık İletişim Merkezi'ne (BİMER) şikayet ettiğini ve kendisine yardımcı olunmasının istediğini aktaran Çakır şunları söyledi:

"Burada belirtmek istediğim benim de diğer hakki yenen arkadaşlar gibi hakkım yenmiştir. Sayın Başbakanımdan ve devlet büyüklerimizden konuya el atmalarını gerekirse göreve alınmamızı talep ediyorum. Benim de vatanıma ve milletime her zaman destek olmak için hazır olduğumu bildirmek istiyorum. 2009 da yukarıda belirttiğim konuyu araştırdım, benim FETÖ'nün örgütüne üye olmadığım için alınmadığımı fark ettim. Sonra vatanıma hizmet etmek için askerlik şubesine erken askerlik için dilekçe verdim ve usta birliğim Hakkari Dağlıca'da vatanıma, devletime olan görevimi bir borç bilip en iyi şekilde icra ettim. Söz vatansa gerisi teferruattır. İnşallah bu mağduriyetim giderilir bende devletine milletine bağlı bir astsubay olurum."

Haber Ara