Dolar

32,3660

Euro

34,9644

Altın

2.325,55

Bist

9.079,97

'FETÖ, başkanlık sistemini 20 yıl önce istedi'

Gülen'in 20 yıl önce verdiği bir röportajda, 'partili cumhurbaşkanlığı' sistemi hakkında açıklama yaptığı ortaya çıktı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-02 17:47:44

'FETÖ, başkanlık sistemini 20 yıl önce istedi'

Sözcü'den Saygı Öztürk'ün haberine göre, Fethullah Gülen, 1997'de Samanyolu televizyonuna verdiği röportajda başkanlık sistemine sıcak baktığını anlattı.

30 Mart 1997'de Zaman Gazetesi'nde de yer alan röportajında Gülen şunları söyledi:

"Başkanlık sisteminin altyapısı hazırlanmalı, insanımız hazırlanmalıdır. Salahiyetleri genişletilmiş Cumhurbaşkanlığı üzerinde durulursa bir rıhtım, bir sıçrama ayağı, bir rampa sayılabilir. Ancak milletimizin bugününü ve geleceğini ilgilendiren bu gibi konular geniş platformlarda tartışılmalıdır. Ben şahsen başkanlık sistemine de, salahiyetleri genişletilmiş cumhurbaşkanlığına da sıcak bakıyorum."

'DARBECİLERİN YAPTIĞI İYİ ŞEYLER DE OLMUŞTUR'

"Türkiye'de bir krizin bulunduğu vakadır. Bu, biraz da bazılarının üslup hatasından kaynaklanıyor. Darbenin doğrudan doğruya kendisi krizdir. Darbecilerin yaptığı iyi şeyler de olmuştur ama çok önemli kayıpları da olmuştur. Demokrasi kesintiye uğramıştır, birikimler heba olmuştur. Darbe tam bir çözüm değildir. 'Acaba darbe olacak mı?' endişesi, bunlarla hiç alakası olmayan insanları rahatsız eder. Böyle bir istikrarsızlık, para piyasalarına, borsalar, yatırımlara girebilir."

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara