Dolar

32,5568

Euro

34,9813

Altın

2.417,67

Bist

9.722,09

FETÖ bağlantılı şirket Amerika'ya satılacak

Fetullahçı Terör Örgütü'nün Bosna Hersek'teki uzantısı Bosna Sema Eğitim Kurumları, ABD merkezli 'USGlobal LLC' şirketine satılacak.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-12 10:37:42

FETÖ bağlantılı şirket Amerika'ya satılacak

Bosna Sema'dan yapılan açıklamada, Florida merkezli şirketin Bosna Hersek'teki temsilcileriyle görüşmelerin "başarılı" sonuçlandığı bildirilirken fiyat verilmedi.

Şirketin temsilcilerinden Samuel Henry, yabancı bir yatırımcı olarak "doğru bir adım" attıklarını söylerken, bu yatırımın Bosna Hersek devleti ve vatandaşları için olduğu kadar, danışmanlığını yaptığı şirket için de faydalı bir proje olacağına inandığını kaydetti.

Bosna Sema'nın ABD'deki resmi kurumlardan da akreditasyon alması için süreç başlattıklarını belirten Henry, ABD'deki "saygın" bir eğitim kurumuyla da akademik işbirliği başlatmak istediklerini ifade etti.

Bosna Sema Eğitim Kurumları Genel Müdürü Sabahudin Dzemic de bugüne kadar birçok özel ve tüzel kişinin Bosna Sema'yı satın almak için kendilerine teklifte bulunduğunu iddia etti.

Açıklamada ayrıca, kurumun yeni sahiplerinin hiçbir şekilde okullardaki plan, program ve eğitim sürecine etki etmeyeceği ifade edildi.

Bosna Sema Eğitim Kurumlarının daha önce de Bosna Hersek İslam Birliğine devredileceği açıklanmış, ancak Bosna Sema yönetimi bir süre sonra görüşmelerden çekilmişti.

1998 yılından beri faaliyet gösteren Bosna Sema, bu ülkede dört anaokulu, beş ilköğretim okulu, beş lise ve bir üniversite işletiyor. FETÖ'nün başkent Saraybosna'nın yanı sıra Bihaç, Mostar, Zenica ve Tuzla'da okulları bulunuyor.

Haber Ara