Dolar

32,5996

Euro

34,7867

Altın

2.505,32

Bist

9.456,60

Fetih Ordusu Fua operasyonuna başlıyor

Fetih Ordusu, İdlib kırsalında bulunan Şii köyleri Fua ve Keferya köylerine saldırı başlatma kararı aldı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-09 17:55:19

Fetih Ordusu Fua operasyonuna başlıyor

FURKAN AZERİ | TİMETURK

Fetih Ordusu bileşenlerinden Ahrar'uş Şam ile İran heyeti arasında gerçekleştirilen müzakerelerin sonuçsuz kalmasının ardından muhalifler İdlib kent merkezi ile Binniş ve Teftanaz arasında kalan Şii köylerine kara harekatı düzenleme kararı aldı.

İki gündür köylerde bulunan Hizbullah mevzilerini ağır silahlarla hedef alan Fetih Ordusu, kara harekatı için bütün hazırlıklarını tamamladı. Saldırının ne zaman başlayacağı ise henüz bilinmiyor.

Başkent Şam kırsalında bulunan ve muhaliflerin kontrolündeki Zabedani ilçesindeki kuşatmanın sürmesi nedeniyle bu operasyonun planlandığını açıklayan Fetih Ordusu kaynakları, Zabedani kentinin birkaç gündür ağır şekilde bombalanması nedeniyle misilleme yapacaklarını duyurdular.

Güvenlik gerekçesiyle ismini açıklamayan Fetih Ordusu'nun operasyon komutanlarından birisi, "Zabedani için Misilleme yapacağız ve İdlib kırsalını tamamen özgürleştireceğiz ancak bu bir intikam savaşı değil. Özellikle silah kullanmayanlara, yaşlılara ve bizimle savaşmayanlara dokunulmayacak. Operasyona katılan mücahidler de bu bilinçle hareket edecek" ifadelerini kullandı.

"Fua ve Keferya köylerini alarak Babulhava ve İdlib arasındaki yolu tamamen kullanıma açmayı planlıyoruz. " şeklinde konuşan komutan, operasyonun "en doğru zamanda" başlayacağını kaydetti.

Öte yandan Furkan Azeri'ye konuşan bir Ahrar'uş Şam komutanı da Fua ve Keferya köyündeki Hizbullah milislerine silahlarını bırakmaları karşılığında rejim kontrolündeki bölgeye güvenli geçiş teklif ettiklerini ancak bu teklifin reddedildiğini belirtti. Silah bırakmak isteyenlerin de Hizbullah tarafından engellendiğini savunan komutan, köylerde bulunan Hizbullah militanları ve komutanlarını esir alarak rejim hapishanelerinde bulunan kadınları kurtarmak için takasta kullanmak istediklerini dile getirdi.

Fua ve Keferya köylerini çevreleyen ve muhaliflerin kontrolündeki Binniş bölgesi havadan ağır şekilde bombalanıyor. Teftanaz ve Binniş ilçelerinde sivillerin bombardıman nedeniyle ağır zarar görmesinin ardından Ahrar'uş Şam Hareketi iki ilçeyi de askeri güvenlik bölgesi ilan etti.

HABERİN FOTOĞRAFLARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Haber Ara