Dolar

32,3712

Euro

35,0141

Altın

2.325,64

Bist

9.093,72

Fetih Ordusu 4 köy kurtardı

Suriye'de muhalif Fetih Ordusu'na bağlı birliklerin İdlib'in güneyindeki Eriha ilçesinde bir belde ile 4 köyün denetimini sağladığı bildirildi...

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-06 00:09:05

Fetih Ordusu 4 köy kurtardı

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Fetih Ordusu'nun saha komutanlarından Hasan Şeyh Ahmed, yaptığı açıklamada, birliklerinin İdlib'te Eriha ilçesine bağlı Bisekul beldesi ile Hırş Bisenkul bölgesinin denetimini sağladığını söyledi.

Muhaliflerin Muhanbil ile Kiyasat beldesi çevresinde Esed güçlerinin olduğu yerlere tank, top ve havan toplarıyla saldırdığına işaret eden Ahmed, "Bisenkul beldesinin batısındaki Tel Suriyetel tepesi ile elektrik kontrol noktasının denetimini sağladık. Miyasat beldesinde de Menşere askeri kontrol noktası ele geçirildi. Söz konusu bölgede muhaliflerle Esed güçleri arasında şiddetli çatışmalar yaşandı" dedi.

Fetih Ordusu'na bağlı birliklerin Eriha ile Cisr eş-Şugur yolu üzerindeki Muhanbil beldesine bağlı Aynata, Tadayik, Nahl ve Sunuk köylerinin denetimini sağladığını ifade eden Ahmed, "Muhalifler Muhanbil beldesi çevresinde 25 rejim askerini etkisiz hale getirdi. Esed güçleri muhaliflerin ilerlemesi karşısında Kiyasat ile Muhanbil beldesinde Sahl Gab bölgesine kaçmaya çalışıyor. Bisenkul'daki çatışmalarda muhalifler 5 tankla çok sayıda askeri aracı imha etti" diye konuştu.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara