Dolar

32,3693

Euro

35,0412

Altın

2.325,39

Bist

9.118,40

Fetih Hareketi'nden Mısır ve Ürdün yorumu

Fetih Hareketi Merkez Komite Üyesi Azzam el-Ahmed, Ürdün ve Mısır'ın Bahreyn'de düzenlenecek 'Refah için Barış' başlıklı ekonomi çalıştayına katılmasının sürpriz olmayacağını söyledi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-06-12 08:00:03

Fetih Hareketi'nden Mısır ve Ürdün yorumu

Fetih Hareketi Merkez Komite Üyesi Azzam el-Ahmed, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Mısır ve Ürdün'ün Bahreyn'deki çalıştaya katılma kararı sürpriz değil. Bu ülkelerin, ABD ile özel ilişkileri bulunuyor ve onları çalıştaya katılmaya götüren koşulları yargılayamayız. Ancak bu katılımın yüksek düzeyde değil sembolik olacağından eminiz" dedi.

Fetih yetkilisi Ahmed, toplantının ABD'de etkin olan ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu liderliğindeki aşırı sağcı tarafın müttefiki siyonist lobi tarafından düzenlendiğini ifade ederek, Bahreyn'in çalıştaya ev sahipliği yapmamasından, bunun yanı sıra çalıştaya hiçbir şekilde katılım sağlanmamasından yana olduklarını söyledi.

Bu çalıştayın, kardeş bir Arap ülkesinde düzenlenmesinden dolayı şaşkınlık duyduklarını dile getiren Ahmed, böyle bir çalıştayın düzenlenmesinin bile iki devletli çözüm, işgalin sona ermesi, bağımsız bir Filistin devletinin kurulması ve mültecilerin topraklarına dönüşünü kapsayan Arap Barış Girişimi'yle çeliştiğini vurguladı.

Arap ülkelerinin söz konusu çalıştaya katılmaması gerektiğini kaydeden Ahmed, sonucu ne olursa olsun bu çalıştayın hiçbir yasal değeri olmadığını belirtti.

KİMLER KATILIYOR?

İsrail basınına konuşan ve adı açıklanmayan Beyaz Saray'dan bir yetkili, Ürdün, Mısır ve Fas'ın, Bahreyn ile ABD öncülüğünde 25-26 Haziran'da Manama'da düzenlenecek ekonomi çalıştayına katılacaklarını Washington'a ilettiğini belirtmişti. Lübnan, konferansa katılmama kararı alırken Bahreyn'deki konferans, ABD Başkanı Donald Trump ve siyonist damadı Jared Kushner'ın tasarladığı "barış" planı "Yüzyılın Anlaşması" kapsamında gerçekleştirilen ilk organizasyon olacak.

 

 

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara