Dolar

32,3184

Euro

35,1145

Altın

2.295,76

Bist

9.050,61

Fethullah Gülen: Darbe kansız ve güzel olacak

FETÖ itirafçısı Haluk S., Ankara Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturmalarda 'bilgi sahibi' sıfatıyla ifade verdi. Haluk S., Fethullah Gülen'in 'Darbe kansız ve güzel olacak' dediğini aktardı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-02-07 09:35:45

Fethullah Gülen: Darbe kansız ve güzel olacak

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Cemaat'in TSK yapılanmasına yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında itirafçı olduğu ileri sürülen Haluk S.'nin Ankara Başsavcılığı'nın yürüttüğü Cemaat soruşturmalarında da “bilgi sahibi” sıfatıyla ifadesi alındı.

Habertürk'ten Fevzi Çakır'ın haberine göre, Haluk S., 1993 yılında Ankara Hukuk Fakültesi'ni kazandıktan sonra örgütün askeri öğrencilerle ilgilenen “hususi sorumlusu” olarak görevlendirildiğini iddia etti. Ankara'da Cemaat tarafından açılan hususi hizmete ait bir eve yerleştirildiğini kaydeden Haluk S. 2014'e kadar İzmir'de mütevelli heyetinde yer aldığını anlatırken Gülen'in yaptığı toplantılara ilişkin de şunları anlattı: “İmamlarla ile yaptığım görüşmelerin birinde, ‘Kardelenler uyandığında bahar gelmiştir' sözüne atfen, ‘Kardelenler uyanıyor, bahar çok yakın' lafını duyunca endişelendim. Bende askeri birimlerde yetişen elemanların kansız darbe ile yönetimi ele alacakları kanısı uyandı. 90'lı yıllarda ‘Darbe kanlı mı olacak kansız mı olacak' lafları gazetelerde çıkarken, Fethullah Gülen 5. Kat toplantılarında ‘Darbe kansız ve güzel olacak' diyordu.”

Haber Ara