Dolar

32,3650

Euro

34,9694

Altın

2.325,97

Bist

9.105,54

Fethiye'nin kendine özgü güzelliği

Muğla'nın bütün ilçeleri turistik yönden Türkiye'nin incisi konumunda. Fethiye ise doğal güzelliklerinin yanısıra turistik hizmet ağıyla da uluslararası basamaktaki yerini artırıyor

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-04-06 12:44:25

Fethiye'nin kendine özgü güzelliği

Muğla'nın Fethiye ilçesine bağlı olan Ölüdeniz beldesi eşsiz güzellikleriyle muhteşem deniziyle görülesi gereken yerler arasındadır. Ölüdeniz çevresindeki sahiller sürekli dalgalarla boğuştuğu için Ölüdeniz' de tek bir dalgaya bile rastlanılmamıştır. Bundan dolayı beldenin adı Ölüdeniz olmuştur.

Ayrıca Ölüdeniz muhteşem denizinden dolayı en iyi deniz ödülünü almıştır. Doğa harikası olan bu belde her yıl binlerce yerli ve yabancı turist çekmektedir. Her yıl gelişen tatil beldesi deniziyle, incecik kumuyla, eşsiz plajları birçok gezgin ve tatilciler tarafından tercih edilmektedir.

Muğla Ölüdeniz beldesinde geçmiş zamanlarda Likya Uygarlığı hakimdi. Dolayısıyla bu belde birçok tarihi kalıntıya ev sahipliği yapmaktadır. Likyalılar tarafından güneş diyarı olarak adlandırılan belde Teke yarımadasında bulunmaktadır.

Ölüdeniz ‘de Görülmesi Gereken Yerler

Sadece Türkiye'de değil dünyada da oldukça popüler bir tatil beldesi haline gelen Fethiye Ölüdeniz eşi benzeri olmayan doğa harikalarıyla her sene binlerce yerli ve yabancı turistlerin akınına uğramaktadır.

Sizlerde bu güzel beldeyi görüp, tatilinizi burada geçirmek istiyorsanız öncelikle Ölüdeniz ‘in muhteşem güzellikteki plajını görmelisiniz. İşte sizlere Ölüdeniz beldesini detaylarıyla bu yazımızda anlatmaya çalışacağız.

Kıdrak Koyu: Belce kız beldesine 4 km uzaklıkta olan bu koy tertemiz plajı ve sık çam ağaçlarıyla günübirlik gidilebilecek mesire alanıdır. Genelde beldeye insanlar piknik yapmak amaçlı ve doğayla baş başa kalabilmek adına gelmektedirler.

Kelebekler Vadisi: Muğla görülmesi gereken yerler arasında gösterilen doğa severlerin uğrak mekanlarından olan Kelebekler Vadisi, kelebeklerin ormanın içinde adeta dans ettiği, eşsiz manzarasıyla buraya gelen misafirleri kendisine hayran bırakmaktadır. Seksen tane kelebek türüne ev sahipliği yapmaktadır. Kelebekler vadisine gelip te bu beldeyi gezip görmeden, eşsiz manzarasında fotoğraf çekilmeden buradan ayrılmak istemeyeceksiniz.

Babadağ: Doğu Akdeniz Bölgesi'nde konumlanan Babadağ, iki zirvesinin birbirinden ayrık olması sebebiyle bazı otoriteler tarafından sıradağ olarak da nitelendirilir.

1.400 metrelik rakımı olan zirve Karatepe adıyla anılır. İki zirvenin arasından bir sel vadisi geçer. Kireçtaşı diğer adıyla kalkerden meydana gelen 2 zirve birbiriyle karşılıklı halde bulunur. Zengin bitki çeşitliliğinin başında 1.400 metre ile 1.800 metre arasında yoğun rastlanan akçaağaç ve sedir yer alır.

Karatepe adını alan zirvenin denize uzaklığı yaklaşık 5 kilometre olduğu için zirveden denize doğru rotalı yamaç paraşütü en çok buradan gerçekleştirilir. Hem yüksekliği hem de manzarası ile turistlerin ilk tercihi olan Babadağ, özellikle yaz aylarında yoğun ilgi görür. Yamaç paraşütü yapmak için tırmanılması gereken yol ise yaklaşık 30 ile 40 dakika arasında değişir.
Ölüdeniz beldesi Muğla'da olup, karayoluyla ulaşım sağlayacaklar için öncelikle Fethiye'ye gelmeleri gerekmektedir. Antalya, Burdur ve Muğla tarafından çam ağaçlarının arasından yapacağınız yolculukla keyifli bir şekilde Fethiye'ye ulaşabilirsiniz. Bölgeye İstanbul'dan yapacağınız yolculuk 11 saat sürmektedir.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara