Dolar

32,5064

Euro

34,5713

Altın

2.504,14

Bist

9.548,09

Festivalde Öcalan posteri açıldı!

Almanya'nın Köln kentinde düzenlenen bir festivalde, Almanya'da yasak olmasına rağmen terör örgütü PKK'nın lideri Öcalan'ın posterleri açıldı. Katılımcılar sık sık Öcalan lehine slogan attı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-16 21:25:48

Festivalde Öcalan posteri açıldı!

Almanya'nın Köln kentinde, Almanya Demokratik Kürt Toplum Merkezi (NAV-DEM) tarafından 25. Uluslararası Kürt Festivali düzenlendi. Ren Nehri kenarında bulunan Deutzer Werft Meydanı'ndaki etkinlik, terör örgütü PKKnın İmralıda hükümlü bulunan lideri Öcalan lehine bir propaganda çalışmasına dönüştü.
Etkinlik sırasında Almanya'da yasak olmasına rağmen Öcalan posterlerinin çokluğu dikkati çekti. Konuşmaların yapıldığı sahnede de yine büyük bir Abdullah Öcalan posteri yer aldı. Almanya'nın değişik kentlerinden ve Almanya'ya yakın ülkelerden gelen katılımcılar sık sık Öcalan lehine slogan attı.

yyyyyyyy

GEÇTİĞİMİZ YIL İZİN VERİLMEMİŞTİ

Mitingin yapıldığı alanda drone ile çekim, stant açmak ve yiyecek-içecek satışı yasaktı. Festivali düzenleyen NAV-DEM, Alman iç istihbaratı Anayasayı Koruma Teşkilatı tarafından PKK ile bağlantılı kuruluşların çatı örgütü olarak nitelendiriliyor. Geleneksel olarak düzenlenen festival geçtiğimiz yıl Köln polisinin Türkiye'deki gerginliğin Almanya'ya yansıyabileceğine yönelik güvenlik endişeleri nedeniyle iptal edilmişti.

 

Haber Ara