Dolar

32,3851

Euro

35,1732

Altın

2.325,14

Bist

9.079,97

Fenerbahçe zirve takibini sürdürdü

Sarı-lacivertliler, Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasında Antalyaspor'u 4-1 yenerek şampiyonluk şansını son 4 haftaya taşıdı- Hollandalı futbolcu Janssen, sakatlığının ardından 4,5 ay sonra formasına kavuştu- Aatıf Chahechouhe, forma giydiği son 3 lig maçında da fileleri havalandırırken, Valbeuna 2018 yılında ilk kez gol sevinci yaşadı- Fenerbahçeli taraftarlar, maçın büyük bölümünde Beşiktaş Te

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-04-23 22:44:36

Fenerbahçe zirve takibini sürdürdü
Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasında Antalyaspor'u 4-1 yenerek zirve takibini sürdürdü ve şampiyonluk yolundaki iddiasını son 4 haftaya taşıdı.

Ülker Stadı'nda oynanan karşılaşmaya hızlı başlayan Fenerbahçe, 14. dakikada Aatıf Chahechouhe ve 20. dakikada Roberto Soldado'nun golleriyle 2-0 öne geçti. Bu gole Antalyaspor, 36. dakikada Souleymane Doukara ile karşılık verse de Fenerbahçe soyunma odasına 2-1 önde gitti.

Maçın 62. dakikasında Giuliano Victor de Paulo'nun golüyle skoru 3-1'e getiren Fenerbahçe'de skoru belirleyen isim, 90. dakikada attığı golle Mathieu Valbuena oldu ve sarı-lacivertliler sahadan 4-1 galip ayrıldı.

Puanını 60'a yükselten Fenerbahçe, lider Galatasaray'ın 3, Beşiktaş ve Medipol Başakşehir'in ise iki puan gerisinde 4. sırada takibini sürdürdü.


- Üst üste 4. galibiyet


Fenerbahçe, Süper Lig'de üst üste 4. galibiyetini elde etti ve yenilmezlik serisini 6 maça çıkardı.

Son olarak Teleset Mobilya Akhisarspor'a kaybeden sarı-lacivertliler, daha sonraki 6 haftada 5 galibiyet, 1 beraberlik aldı.


- Beşiktaş ve Şenol Güneş'e tepkiler maç boyu sürdü


Fenerbahçeli taraftarlar, maçın büyük bölümünde Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş ve siyah-beyazlı takım aleyhine tezahüratlarda bulundu.

Maçtan önce Güneş aleyhine tezahüratlar yapan taraftarlar, karşılaşma sırasında da uzun süre tecrübeli teknik adama tepki gösterdi. Maçın büyük bölümünde Beşiktaş aleyhine tezahüratlar da sürdü.


- Janssen 4,5 ay sonra formasına kavuştu


Fenerbahçe'nin Hollandalı futbolcusu Vincent Janssen, sakatlığını atlattı ve 4,5 ay sonra formasına kavuştu.

Sezonun ilk yarısında 8 Aralık 2017'de deplasmanda oynanan Bursaspor maçında sakatlanan Janssen, 72. dakikada Soldado'nun yerine oyuna girdi ve Antalyaspor maçıyla sahalara döndü.


- Chahechouhe'dan gollere devam


Fenerbahçe'nin Faslı futbolcusu Aatıf Chahechouhe, forma giydiği son 3 lig maçında da fileleri havalandırmayı başardı.

Sezonun ilk yarısında skor üretemeyen Chahechouhe, Kayserispor ve Demir Grup Sivasspor maçlarından sonra Antalyaspor'u da boş geçmeyerek üst üste 3. Süper Lig maçında gol attı. Faslı futbolcu, Osmanlıspor maçında sarı kart cezası nedeniyle sarı-lacivertli formayı giyememişti.

Chahechouhe, Süper Lig'de bu sezon gol sayısını ise 4'e yükseltti.


- Valbuena'dan 2018'de ilk


Valbuena, 2018 yılında ilk kez gol sevinci yaşadı.

Teknik direktör Aykut Kocaman tarafından genelde maçların ikinci yarısında oyuna dahil edilen Valbuena, 18 Aralık 2017'de Kardemir Karabükspor'a gol atmıştı.

Bu maçtan sonra süre bulduğu 9 maçta da fileleri havalandıramayan Fransız futbolcu, suskunluğunu Antalyaspor karşısında bozdu. Valbuena'nın Süper Lig'deki gol sayısı ise 6'ya çıktı.


- Soldado'dan 7. gol


Fenerbahçe'nin İspanyol santrforu Soldado, Antalyaspor filelerini havalandırarak Süper Lig'de 7. kez gol sevinci yaşadı.

Ligin ilk yarısında sadece Demir Grup Sivasspor'a 3 gol atan Soldado, ikinci yarıda ise 3 maçta 4 kez rakip filelere topu gönderdi.


- Skrtel'den büyük hata


Karşılaşmanın 36. dakikasında Fenerbahçe'nin yediği golde sarı-lacivertli futbolcu Martin Skrtel büyük bir hata yaptı.

Slovak futbolcu, müsait durumda aldığı topu uzun oynamak isterken Maicon Marques'e çarpan meşin yuvarlak, Souleymane Doukara'nın önüne düştü ve bu oyuncu uygun pozisyonda fileleri havalandırdı.


- Dirar'dan Giuliano'nun golüne büyük katkı


Fenerbahçe'nin 3. golünü Giuliano atmasına rağmen, Nabil Dirar'ın katkısı büyük oldu.

Maçın 62. dakikasında kaleciyle karşı karşıya kalan Dirar, kaleye şut çekmek yerine yanındaki Giuliano'ya topu çıkardı. Giuliano da Dirar'dan aldığı topu boş ağlara yolladı.

Brezilyalı futbolcu, takımının galibiyetine 1 golle katkı sağlarken, atılan diğer 3 golün de pasını veren isim olarak dikkati çekti. Giuliano, ligdeki gol sayısını ise 14'e çıkarttı.


- Kale ağındaki sorun ikinci yarıyı geciktirdi


Karşılaşmanın ikinci yarısı, kale ağındaki sorun nedeniyle yaklaşık 5 dakika geç başladı.

Fenerbahçe kalecisi Volkan Demirel'in koruduğu kalenin üst ağında yardımcı hakem kopukluk gördü.

Bunun üzerine ilk önce kaleci Volkan kopuk ağı bağlamaya çalıştı. Daha sonra görevlilerin müdahalesiyle ağ onarıldı ve ikinci yarı oynandı.


- Lucescu tribünde


A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Mircea Lucescu, maçı tribünden izledi.

Ay-yıldızlı ekibin teknik direktörü, karşılaşmayı yardımcısı Tayfur Havutçu'yla birlikte takip etti.


- Antalyaspor'un serisi bitti


Antalyaspor'un 4 maçlık yenilmezlik serisi Kadıköy'de son buldu.

Son 4 maçında 3 galibiyet, 1 beraberlik alarak İstanbul'a gelen Akdeniz temsilcisi, 11 Mart'taki Göztepe yenilgisinden sonra Süper Lig'de ilk kez kaybetti.

Bu yenilgiyle 35 puanda kalan Antalyaspor, küme düşme hattının 3 puan önünde haftayı 13. sırada tamamladı.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara