Dolar

32,3438

Euro

35,1167

Altın

2.306,62

Bist

9.079,97

Fenerbahçe'yi golcüleri sırtlıyor

Fenerbahçe'yi golcüleri sırtlıyor

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-28 12:15:13

Fenerbahçe'yi golcüleri sırtlıyor
ERKAN TİRYAKİ - Fenerbahçe bu sezon oynadığı resmi maçlarda golcü futbolcularının performansıyla dikkati çekti.

Sarı-lacivertlileri, Avrupa'da 4, Spor Toto Süper Lig'de ise oynadığı 2 maçta forvet oyuncuları sırtladı. Bu maçlarda Fenerbahçe 7 gol atarken, bunların 6'sını hücum mevkisinde görev yapan futbolcuları imza attı.

UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Shakhtar Donetsk karşısında gol atamadan elenen Fenerbahçe, daha sonra oynadığı 4 maçta rakip fileleri 7 kez havalandırdı.

"Sarı Kanarya"da Fernandao 3, Van Persie 2 ve Moussa Sow bir kez rakip fileleri havalandırırken, diğer golü Caner Erkin kaydetti.

Forvetini Bursaspor'dan Jose Fernandao ve Manchester United'dan Robin van Persie'yle güçlendiren sarı-lacivertliler, sezon öncesi Dirk Kuyt ve Emmanuel Emenike'yle yollarını ayırdı. Fenerbahçe, sezona Van Persie, Fernandao ve Sow üçlüsüyle başladı.

Fenerbahçe'nin transferi için Birleşik Arap Emirlikleri takımı El-Ehli ile prensipte anlaştığı Sow, sarı-lacivertlilerin bu sezonki ilk resmi golünü Spor Toto Süper Lig'in ilk haftasında Eskişehirspor karşısında kaydetti.

Sarı-lacivertlilerin 2-0 kazandığı Eskişehirspor maçında diğer golü ise bir başka forvet oyuncusu Fernandao attı.

- Van Persie gollere başladı

Fenerbahçe'nin Hollandalı yıldız transferi Robin van Persie, sarı-lacivertli formayla iki kritik gole imza attı.

Yıldız futbolcu UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Atromitos'la oynanan ilk maçta 80. dakikada oyuna girdi ve 9 dakika sonra takımına galibiyeti getiren golü kaydetti. Fenerbahçe, Atromitos'u deplasmanda 1-0 yenerken Van Persie, takımını rövanş öncesi rahatlatan golü Yunan ekibinin ağlarına şık bir kafa vuruşuyla gönderdi.

Bu karşılaşmadan 3 gün sonra Van Persie, Fenerbahçe formasıyla ilk kez 11'de sahaya çıktığı Çaykur Rizespor maçında da fileleri havalandırmayı başardı.

Rize'de 1-1 biten maçta Hollandalı yıldız takımının tek golünü rakip filelere gönderdi.

- Fernandao gollere devam ediyor

Fenerbahçe'ye Bursaspor'dan gol kralı olarak transfer olan Fernandao, gollerine sarı-lacivertli forma altında da devam ediyor.

Geçen sezon 22 golle Süper Lig'de "Gol kralı" unvanını alan Brezilyalı futbolcu, sarı-lacivertli takımda 6 resmi maçta 3 gol kaydetti.

Ligde Eskişehirspor ağlarını havalandıran Fernandao, Atromitos'la oynanan rövanş maçında ise attığı 2 golle takımının UEFA Avrupa Ligi gruplarına kalmasında başrol oynadı.

- Fenerbahçe kanatlardan vuruyor

Fenerbahçe kanatlardan gelişen ataklar sonucu rakip fileleri 6 kez havalandırdı.

Kanatlara Luis Nani, Volkan Şen'i alan sağ bekini de Şener Özbayraklı'yla güçlendiren sarı-lacivertliler, bu transferlerin meyvesini almaya başladı.

Sarı-lacivertliler 6 golün dördünü sol kanattan, ikisini ise sağ kanattan gelen ortalarla kaydetti.

Fenebahçe sadece Eskişehirspor'a attığı ikinci golde göbekten atağı yönlendirdi. Diego'nın ara pasında Fernandao topu Eskişehirspor ağlarına yolladı.

Haber Ara