Dolar

32,5154

Euro

34,7314

Altın

2.487,30

Bist

9.524,59

'Fenerbahçe Ülker'de devam etmek isterdim'

'Fenerbahçe Ülker'de devam etmek isterdim'

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-11 11:22:01

'Fenerbahçe Ülker'de devam etmek isterdim'
ERCAN ÇAKAR - Basketbol Süper Lig ekiplerinden Darüşşafaka Doğuş'a transfer olan milli basketbolcu Oğuz Savaş, kariyerine Fenerbahçe Ülker'de devam etmek istediğini ancak şartların ayrılığı gerektirdiğini söyledi.

Oğuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sarı-lacivertli takımda uzun yıllar forma giydiğini hatırlatarak, "Fenerbahçe Ülker'de devam etmek isterdim ama şartlar bunu gerektirdi. Gayet normal bir şekilde ayrıldık. Zaten kontratım da bitmişti. Tekrar konuştuk, olmadı. Sonra Darüşşafaka Doğuş ile görüşerek, buraya geldim. Benim için yeni bir heyecan olacak. Bunun iyi olacağına inandığım için böyle bir karar verdim. Fenerbahçe'de kimseye bir kırgınlığım ya da küskünlüğüm yok. Orada çok güzel yıllarım geçti" diye konuştu.

Hedefleri olan bir takıma transfer olduğunu dile getiren Oğuz Savaş, şunları kaydetti:

"Darüşşafaka Doğuş köklü bir kulüp ve yüksek hedefleri bulunuyor. Böyle bir takımda oynamak gurur verici. Bu takımın önemli bir parçası olmak için elimden geleni yapacağım. İnşallah istediklerimizi başarırız. Darüşşafaka Doğuş, bu sezon ilk kez Avrupa Ligi'nde mücadele edecek. İlk sezonda 'hedef Dörtlü Final' dersek biraz hayalcilik olur. İlk hedef iyi bir mücadele ortaya koyarak, Top 16 turuna çıkmak. Kadromuz bunun için gerekli kalite ve tecrübeye sahip. Gidebileceğimiz en üst noktaya kadar gitmek istiyoruz."

Oğuz, THY Avrupa Ligi'nde 4 Türk takımının mücadele edeceğini anımsatarak, "Türk basketbolu, Avrupa'da çok iyi durumda. Dört takımla Avrupa Ligi'ne katılacak olmamız da bunun en önemli göstergesi. Türk basketbolu, yükselen bir grafiğe sahip. Darüşşafaka Doğuş da yaptığı yatırımla buna önemli katkı sağlıyor. Türk basketbolu dışarıdan da çok ilgi görüyor. İnşallah bu devam eder" ifadelerini kullandı.

- "Hedef olimpiyat vizesini almak"

Oğuz Savaş, A Milli Takım ile 2015 Avrupa Şampiyonası'nda başarılı bir performans ortaya koyarak, olimpiyatlara katılma hakkı elde etmeyi hedeflediklerini söyledi.

Avrupa Şampiyonası'nın zor geçeceğini dile getiren tecrübeli basketbolcu, "Avrupa Şampiyonası'nda ilk grubumuz çok zorlu ama tur atlayacağımıza inanıyorum. Çünkü güzel ve enerji dolu bir ekip var. Bu da bize çok büyük katkı sağlayacaktır. Olimpiyat vizesi almak için önemli bir şans var. Bunu iyi değerlendirmemiz lazım. Çünkü daha önce olimpiyatlarda oynamadık. Kadromuzda hem tecrübeli hem de genç oyuncular var. Takımdaki gençler, yıllardır milli takımlarda oynuyor. Bu şampiyona onlara tecrübe olacaktır. Biz tecrübeli oyuncular da onlara elimizden geleni gelen yardımı yapacağız" değerlendirmesinde bulundu.

Haber Ara