Dolar

32,3448

Euro

35,0981

Altın

2.310,54

Bist

9.079,97

Fenerbahçe Teknik Direktörü Pereira:

Fenerbahçe Teknik Direktörü Pereira:

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-26 16:37:39

Fenerbahçe Teknik Direktörü Pereira:
Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, UEFA Avrupa Ligi play-off turu rövanşında yarın Yunan ekibi Atromitos'la oynayacakları maçın sonunda tur atlayarak gruplara kalmak istediklerini söyledi.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda düzenlenen basın toplantısına Brezilyalı futbolcu Diego Ribas'la katılan Pereira, Atromitos'la zor bir rövanş maçı oynayacaklarını belirtti.

UEFA'dan 2 maç ceza alan ve ilk karşılaşmada tribünde olmak yerine maçı otelde takip ettiği hatırlatılan Pereira, rövanşı nerede izleyeceğinin önemli olmadığını vurgulayarak, "Önemli olan maça hazır olmamız. Zorlu bir maç bizi bekliyor. Deplasmanda olumlu bir skor aldık ama kesinlikle buraya motive olarak gelecekler. Kendi kozları olan bir takım. Sahasında uzun zamandır kaybetmemişlerdi. Dikkatli olmamız lazım. Ön tarafta çok hızlılar. Benim nereden izleyeceğimden daha önemlisi sorumluluklarımızın bilincinde olmamız. Bizim isteğimiz Avrupa Ligi'nde olmak" ifadelerini kullandı.

Atromitos'un hızlı ataklara çıktığına dikkati çeken Pereira, "Bunun için topa sahip olmalıyız. Topu kaybettiğimizde baskımızı ortaya koyup, agresif bir şekilde topu kazanmalıyız. Savunma arkasına atılan topları engellemeliyiz. Kontra atak başlamadan engellemeliyiz. Topu kazanmak için en iyi an budur. Bunu iyi ayarlarsak maçı kontrol altına alırız" değerlendirmesinde bulundu.

Kontra atak futbolunu küçük takımların oynadığını ve Fenerbahçe'nin bu sistemde oynayamayacağını vurgulayan Portekizli teknik adam sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kontra atağı durdurmanın bir yolu da sizin de aynı oyunu oynamanızdır. Geride rakibi karşılarsınız ve kontra atakla gol ararsınız. Benim karakterim kesinlikle böyle değil. Büyük takıma yakışır şekilde oynayacağız. Topu kaybedince agresif olacağız. Her zaman topa sahip olmalıyız. Bizim yolumuz bu. Oyunu domine etmek isteyen bir takımız. Bu kulübün seviyesi ve büyüklüğü bunu gerektiriyor. Küçük takımlar kendi sahasında bekler. Ben futbolu böyle yorumluyorum."

- "Zamana ihtiyacımız var"

Pereira, yeni futbolculardan kurulu bir takım olduklarının altını çizerek, istedikleri futbolu oynamak için zamana ihtiyaçları bulunduğunu vurguladı.

Takımda istediği agresifliği geride kalan maçlarda görüp görmediğiyle ilgili soruya Pereira, şu cevabı verdi:

"Benim istediğime yakın takımı Marsilya ile oynadığımız hazırlık maçında gördük. O maçta agresiftik. Takımımdan istediğim görüntüye en yakın maçtı. Kesinlikle daha çok yol almamız lazım. Oyun ritmini yönetmek, oyunu kontrol altına almak, hızlı çıkmak ve topu kontrol etmek için zamana ihtiyacımız var. Şu anda istediğimizi başaramıyoruz. Bu yüzden oyun kontrolsüz gözüküyor bazı zamanlarda. Bu takım kendini geliştirecek. Baskı anlarında topu kazanmayı öğrenecek."

Sezon başında tam tam, olarak istedikleri hazırlanma süreçlerinin ellerinde olmadığını anlatan Pereira, şunları kaydetti:

"Farklı dilleri konuşan ve farklı ülkelerden gelen bir takımız. İletişimi tam anlamıyla kuramadık. Farklı dilleri konuşan oyuncularla benim bile iletişimim bazen zor oluyor. Bazı Türk oyuncularla ve diğerleriyle bu iletişimi henüz sağlayamadım. Ben sadece işe inanırım. 3-5 kaliteli oyuncu getirdiniz diye, pazar akşamı sahaya çıkıp harika bir oyun çıkaracaksınız diye bir şey yok. Kolektif oyunu hala takım oyunuyla birleştiremedik. Zamana ihtiyacımız var. Herkesin düşündüğü, a, b, c, d oyuncusunu getirdik, harika olduk, diye bir şey yok. Zamanla birbirimizi tanıyacağız ve kesinlikle çok güçlü bir takım olacağız."

-" 2. hafta şampiyon olamayız"

Beklentilerin farkında olduğunu anlatan Pereira, dünyada hiçbir takımın 2. haftada şampiyonluğu ilan etmesinin mümkün olmadığı dile getirdi.

Antrenör olduğunu ve kimsenin kendisinden sihir beklememesi gerektiğini belirten Portekizli teknik adam sözlerine şöyle devam etti:

"Fenerbahçe, bu oyuncularla 2. haftada herkesi ezecek ve şampiyon olacak, diye düşünüyorsanız bu imkansız. Benden sihir beklemeyin. Ben sihirbaz değilim, antrenörüm. Dünyada hiçbir takım 2. haftada şampiyon olamaz. Bunu kafanızdan çıkarın. Neler yapabileceğimizi biliyorum. Bizim ikinci haftada inanılmaz ofansif olacağımızı düşünen gazeteci de tecrübesizdir. Şu an ihtiyacımız olan tek şey Avrupa Ligi'nde gruplara kalmak. Daha sonra ligdeki durumumuza da hafta hafta bakacağız. Bu takımın neler yapacağını bekleyin ve görün"

- Tek forvet sinyali

Vitor Pereira, Spor Toto Süper Lig'de Çaykur Rizespor'la 1-1 berabere kaldıkları maçta tek forvet oynadıkları dakikalarda daha etkili olduklarını belirtti.

Atromitos maçında henüz sahaya kaç forvetle çıkacaklarına karar vermediğini kaydeden deneyimli teknik adam, "İki forvetle oynadığınız zaman daha ofansif olacaksınız anlamına gelmez. Son maçta tek forvet oynadığımız dakikalarda topa daha fazla sahip olduk. En fazla duran top kazandığımız dakikalar bu anlardı. Oyunu iyi domine ettik. Tek forvetle oynayıp üç oyuncuyla orta sahayı kontrol ettiğimiz zaman en iyi dönemimizdi. Maça göre değişir bu. Atromitos karşısında kaç forvetle çıkacağımı belirlemek için bir günüm daha var" diyerek sözlerini tamamladı.

- Diego: "İstekli ve hazırız"

Fenerbahçe'nin Brezilyalı futbolcusu Diego, Atromitos maçı için istekli ve hazır olduklarını söyledi.

Diego, Çaykur Rizespor karşısında zorlu zemin şartları altında bir maç oynadıklarını vurgulayarak, "Saha futbol oynamaya müsait değildi. Bu yeni bir şey değil. Türkiye'de bu zorlukları yenmemiz lazım. Bunun için bazen efor ve güç kullanmanız lazım. Takımın güveni her geçen gün artıyor. Son maçtan sonra toparlandık. Atromitos karşısında iyi bir performans göstermek için istekli ve hazırız" dedi.

Geçen sezonla ilgili gelen bir soru üzerine Brezilyalı futbolcu, "Geçen yılla ilgili fazla yorum yapınca kendimi iyi hissetmiyorum. Şampiyon olmak istiyorduk ama olmadı. Şu an çok mutluyum. Bu sene takımda çok fazla pozitif şey görüyorum. İyi bir ortam oluştu. Teknik heyet çok iyi çalışıyor. Maç oynadıkça daha iyiye gideceğiz. Saha içinde her dakikanın tadını çıkartıyorum. Şampiyon olmak istiyoruz ve takım için çalışıyorum" diye konuştu.

Taraftarların kendisinde beklentisini bildiğini anlatan Diego, "Takıma faydalı olmak için her zaman kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Sorumluluklarımın farkındayım. Her maç oyunu değiştiren adam olamam. Önemli olan takımın kazanması ve iyi olması. Benden beklenen şov, sonuçlarla gelecektir" ifadelerini kullandı.

Haber Ara