Dolar

32,3641

Euro

34,9555

Altın

2.325,56

Bist

9.079,97

Fenerbahçe, sahasında ilk kez kazandı

Fenerbahçe, sahasında ilk kez kazandı

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-25 21:21:04

Fenerbahçe, sahasında ilk kez kazandı
Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasında Gaziantepspor'u 2-1 yenerek bu sezon sahasında ilk 3 puanını aldı.

Sarı-lacivertliler, bu sezon seyircisi önünde çıktığı 3. lig maçında ilk kez galibiyet sevinci yaşadı. Kayserispor'la 3-3 berabere kalıp Bursaspor'a 1-0 yenilen Fenerbahçe, iki maç aradan sonra Kadıköy'de galip geldi.

Ülker Stadı'nda oynanan karşılaşmanın ilk yarısında çok sayıda pozisyona giren sarı-lacivertliler, bunlardan sadece birini değerlendirdi ve 22. dakikada Emmanuel Emenike'nin golüyle soyunma odasına 1-0 önde gitti.

İkinci yarıda temposu düşen Fenerbahçe, 80. dakikada şok bir gol yedi. Gaziantepspor'un Nabil Ghilas'la bulduğu gol sevinci çok sürmedi. Sarı-lacivertliler 86. dakikada Josef de Souza'nın golüyle 3 puanı zor da olsa hanesine yazdırdı.

Bu galibiyetle Fenerbahçe 5. hafta sonunda puanını 7'ye yükseltirken, Gaziantepspor 5 puanda kaldı.


- Lens'ten asistlere devam


Fenerbahçe'nin yeni transferi Jeremain Lens, asistlerine devam etti.

Geçen hafta Kasımpaşa maçında atılan 5 golün 2'sine asistleriyle imza atan Lens, Gaziantepspor karşısında da etkili oldu.

Fenerbahçe'nin kazandığı iki golde de duran topu kullanan isim olan Lens, hanesine 2 asist daha yazdırdı. Emenike ve De Souza'nın kafayla attıkları gollerin ortasını yapan Lens, 3. maçında 4. asistini yaptı.



- Emenike'nin etkili formu devam ediyor


Fenerbahçe'nin Nijeryalı futbolcusu Emenike, Gaziantepspor maçında da etkili futbolunu sürdürdü.

Sezona çok iyi başlayıp UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Monaco'ya iki maçta 3 gol atan Emenike, 5 maçlık suskunluğunu geçen hafta bozmuştu.

Kasımpaşa karşısında 1 gol atıp 2 asist yapan Emenike, Gaziantepspor maçını da boş geçmedi. Karşılaşmanın 22. dakikasında perdeyi açan golü kaydeden Emenike, bu sezon toplamda gol sayısını 5'e çıkardı.


- De Souza'nın Kadıköy'de ilk lig golü


Fenerbahçe'nin Brezilyalı futbolcusu Josef de Souza, ligde Kadıköy'de ilk kez gol sevinci yaşadı.

Karşılaşmanın 86. dakikasında Fenerbahçe'ye galibiyeti getiren De Souza, daha önce ligde deplasmandaki Kasımpaşa maçlarında iki gole imza atmıştı.

De Souza, geçen hafta Kasımpaşa'dan sonra bu hafta da Gaziantepspor ağlarını havalandırarak bu sezon ligdeki gol sayısını 2'ye çıkardı.

Fenerbahçe formasıyla toplamda 5 hole ulaşan De Souza, UEFA Avrupa Ligi'nde geçen sezon Kadıköy'de Rusya'nın Lokomotiv Moskova takımına 2 gol atmayı başarmıştı


- Volkan Şen'e destek


Fenerbahçeli taraftarlar maçta girdiği pozisyonları gole çeviremeyen Volkan Şen'e destek oldu.

Karşılaşmada şık çalımlarına rağmen son vuruşları istediği gibi yapamayan Volkan, birçok pozisyonda net fırsatlar kaçırdı. Kaçırdığı gollerden sonra morali bozulan Volkan, 72. dakikada oyundan çıkarken taraftarın desteğini aldı.

Oyundan çıktıktan sonra tribünlerden lehine uzun süre yapılan tezahüratlara Volkan, armasını göstererek teşekkür etti.


- Derbi haftasını iyi değerlendirdi


Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluk için en büyük rakibi olarak gördüğü Beşiktaş ile Galatasaray'ın birbirleriyle karşılaştığı haftayı iyi değerlendirdi.

Vodafone Arena'da dün 2-2 biten Beşiktaş-Galatasaray derbi maçından sonra Fenerbahçe, Gaziantepspor'u mağlup ederek haftayı karlı kapattı.

İki takımın ikişer puan bıraktığı haftada Fenerbahçe galip gelerek, Beşiktaş ve Galatasaray'la arasındaki puan farkını 4'e indirdi. Sezona istediği başlangıcı yapamayan Fenerbahçe, son iki haftada aldığı galibiyetlerle puan cetvelinin üst sıralarına tırmanmaya başladı.


- Gaziantepspor'un hasreti bitmedi


Gaziantepspor'un Fenerbahçe deplasmanındaki galibiyet hasreti sürüyor.

Rakibine karşı tek dış saha galibiyetini 23 Mayıs 1981'de alan kırmızı-siyahlılar, deplasmanda Fenerbahçe karşıdında 31 maçta 27 yenilgi aldı.

Fenerbahçe, Gaziantepspor karşısında ligdeki yenilmezlik serisini de 13 maça çıkardı. Son 13 maçın 12'sini sarı-lacivertliler kazanırken, biri beraberlikle sona erdi. Gaziantepspor, rakibini en son 13 Kasım 2010'da 2-1 mağlup etmişti.


VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara