Dolar

32,6237

Euro

34,7525

Altın

2.502,71

Bist

9.524,59

Fenerbahçe'nin 'sambacı' sevdası

Fenerbahçe'nin 'sambacı' sevdası

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-08 11:25:22

Fenerbahçe'nin 'sambacı' sevdası
ERKAN TİRYAKİ - Fenerbahçe'nin yeni transferi Josef de Souza, sarı-lacivertlilerin tarihindeki 19. Brezilyalı futbolcusu oldu.

Tarihinde ilk Brezilyalı futbolcusunu 1991 yılında Gerson Candido'yu alarak yapan Fenerbahçe, 24 yılda 19 kez "sambacı" transferi yaptı.

Özellikle 2000'li yıllarda birçok Brezilyalı futbolcuyu kadrosuna dahil eden sarı-lacivertlilerin son Brezilyalısı Josef de Souza oldu.

Bu transfer döneminde Brezilyalılar Jose Fernandao, Fabiano Ribeiro'yu kadrosuna katan "Sarı Kanarya", Souza'yı da alarak 3. Brezilyalı transferine imza attı.

Geçen sezon da kadrosuna Diego Ribas'ı katan sarı-lacivertlilerin şu an için kadrosunda 4 Brezilyalı futbolcu bulunuyor.

- Son 13 yılda 17 Brezilyalı

Fenerbahçe, son 13 yılda kadrosuna 17 Brezilyalı futbolcu dahil etti.

"Sarı Kanarya" 2002 yılına kadar Brezilyalı futbolculara fazla ilgi göstermedi. Fenerbahçe 2000'li yıllara kadar sadece 2 "Sambacı" transferi yaparken, son 13 yılda en fazla transfer yaptığı ülke Brezilya oldu.

Sarı-lacivertliler, 2002 yılında Reinaldo Simao ve Cerqueria Washington'ı kadrosuna katarak, yoğun olarak gerçekleşecek Brezilyalı futbolcu transferlerinin başlangıcını yaptı.

Bu oyunculardan sonra sarı-lacivertlilerin bugüne kadar aldığı Brezilyalılar sırasıyla şunlar:

Fabio Luciano, Marco Aurelio, Marcio Nobre, Fabiano Rodriquez, Alex de Souza, Eduardo Luis Abonizi de Souza 'Edu', Deivid de Souza, Roberto Carlos, Bilica, Cristian Baroni, Andre Santos, Diego Ribas, Jose Fernandao, Fabiano Ribeiro, Josef de Souza.

Bu futbolcuların bir çoğu sarı-lacivertli formayla büyük başarılar kazanırken, Alex ve Roberto Carlos gibi isimler ise kulübün unutulmaz futbolcuları arasında yer aldı.

Tarihinde kadrosunda en fazla Brezilyalı (19) futbolcuları katan Fenerbahçe'de, Sambacıları 17 oyuncuyla Yugoslavlar izledi.

- Fenerbahçe transfere doymuyor

Josef de Souza transferiyle sarı-lacivertliler, yeni sezon öncesi 6. yabancı futbolcu transferini yaptı.

İlk transferini Danimarkalı Simon Kjaer'i alarak gerçekleştiren Fenerbahçe, daha sonra Brezilyalılar Jose Fernandao, Fabiano Ribeiro ile Josef de Souza, Senegalli Abdoulaye Ba ve Portekizli yıldız Luis Nani'yi kadrosuna dahil etti. Sarı-lacivertliler ayrıca Türk futbolcu Şener Özbayraklı'yı da renklerine bağladı.

Transferin hızlı ekibi Fenerbahçe bu transferlerle tarihinde yabancı futbolcu sayısını ise 115'e çıkardı.

Sarı-lacivertliler tarihinde şu ana kadar kadrosuna 4 kıta ve 37 farklı ülkeden futbolcu transfer yaptı.

Haber Ara