Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Fenerbahçe mi haklı BeIN Sport mu?

Fenerbahçe ile yayıncı kuruluş arasındaki psikolojik savaş yargıya taşınabilir. Peki bu sürece nasıl gelindi. Kim neden karşı, kim kimden ne bekliyor?

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-02-23 21:28:37

Fenerbahçe mi haklı BeIN Sport mu?

Fenerbahçe cephesi, kurum içerisinde Fenerbahçe aleyhine çalışan bir grubun olduğunu ısrarla dile getiriyor. Maç yayınları konusunda çıkan anlaşmazlık, Kulüpler Birliği'nin direnmesine karşın Katarlı yönetimin istediğini yapması, yaşanan bir yığın tartışma ister istemez kafaları karıştırıyor.

Fenerbahçe ile BeIN Sport arasındaki tartışmanın konu ve sürecine baktığınızda siz de kimin phaklı ya da haksız olduğuna karar verebilirsiniz. Taraftar olun ya da olmayın ama aşamalara bir de bu gözle bakın:

Tartışma böyle tetiklendi

Fenerbahçe ile BeIN Sport arasındaki sürtüşme, Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'in yardımcısı Hande Sümertaş'ın istifasının ardından beIN Sports'ta çalışmaya başlamasıyla başlamıştı. Fenerbahçe, VAR görüntülerinin yayıncı kuruluş tarafından Hande Sümertaş'ın talepleri doğrultusunda yönlendirildiği iddialarını gündeme getirdi.

Tezahürat ve özür ikilemi

Sarı lacivertli kulüp, " Fatih Karagümrük ile İttifak Holding Konyaspor arasında oynanan seyircisiz maçın yayını sırasında, ekranlara verilen seslerde Fenerbahçe'ye hakaret edilen tezahüratların yer alması tarafımızca bardağı taşıran son damla olarak kabul edilmiştir" diyerek tepki gösterdi.Taraftar tezahüratı yayın seçeneğinde Fenerbahçe'ye küfür edilen bir tezahüratın yayınlanması ve kurumun özür mesajının saat 19.05'e denk gelmesi Fenerbahçe'nin tepkisinin daha da büyümesine neden oldu.Fenerbahçe tarafı bu tepkiyi saha içine taşımıştı.

"Paranızı keseriz" gerilimi

Digiturk Spordan Sorumlu Grup Başkanlığı görevine getirilen Rashed Al-Marri'nin açıklamaları da buna tuz biber oldu. Al-Marri, sarı-lacivertlilerin son dönemde yayıncı kuruluş ile yaşadığı problemlerle ilişkin verdiği röportajda "Kimse şirketimizden birinin kovulmasını isteyemez. Tehdit ettiğiniz boykot kampanyası sizi sıkıntıya düşürür, parayı kesersek size gelecek para azalmış olur." yorumun yapmıştı.Bu da tarafların daha da bilenmesine neden oldu. Fenerbahçe ise bir nevi Teknik Direktör Erol Bulut kanalıyla da "Hodri Meydan" dedi

Reklam panolarına yansıdı

Fenerbahçe, geçen hafta sonu oynanan Göztepe maçı sırasında yayıncı kuruluş beIN Sports'a reklam panoları aracılığıyla tepki gösterdi.

Reklam panolarında 3 slogana yer verildi: Vakit tamam, hodri meydan!- Fenerbahçe'ye meydan okunamaz- beFair
Fenerbahçe, ayrıca kale kenarlarında yer alan reklam bölümünde de 'beFair' yazısına yer verdi. Ayrıca, futbolcular da maç öncesi ısınmaya 'beFair' yazılı üstlerle çıktı.

Yargıya mı gidiliyor?

Taraflar arasındaki psikilojik savaş yeni bir boyuta taşınıyor. Katar merkezli yayıncının, Fenerbahçe başkanı Ali Koç'a son dönemde uygulanan Beinsports karşıtı politikalar sebebiyle dava açma kararı aldığı bildirildi.Fenerbahçe'nin Beinsports'a bir "halkla ilişkiler savaşı" başlattığı belirtilirken Beinsports avukatlarının da İstanbul'daki ilgili mahkemeye 24 saat içinde gerekli evrakları sunacağı iddialar arasında yer aldı

Haber Ara