Dolar

32,5299

Euro

34,7588

Altın

2.487,62

Bist

9.524,59

Fenerbahçe, Kjaer'le sözleşme imzaladı

Fenerbahçe, Kjaer'le sözleşme imzaladı

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-17 15:37:07

Fenerbahçe, Kjaer'le sözleşme imzaladı
Fenerbahçe Kulübü, Fransa'nın Lille kulübünden transfer ettiği Danimarkalı savunma oyuncusu Simon Kjaer'le sözleşme imzaladı.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda düzenlenen organizasyonda, futbol takımı sportif direktörü Giuliano Terraneo'yla basın mensuplarının karşısına çıkan Kjaer, 4 yıllık resmi sözleşmeye imza attı.

İmza töreninde, kulüp basın sözcüsü Mahmut Uslu, asbaşkan Önder Fırat ve Kjaer'in eşi ile çocuğu da yer aldı.

- Kjaer: "Şampiyon olmak, kupalar kaldırmak istiyorum"

Sözleşmeyi imzaladıktan sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Simon Kjaer, Fenerbahçe'de başarılar kazanmak istediğini söyledi.

Kariyerinde bugüne kadar oynadığı takımların genel olarak şampiyonluk hedefinin bulunmadığını dile getiren Kjaer, "Fenerbahçe'den teklif geldiğinde, tercihimi buradan yana kullandım. Çünkü Şampiyonlar Ligi'nde, ligde başarı kazanmak, şampiyon olmak, kupalar kaldırmak istiyorum. Fenerbahçe'nin hedefleri belli" diye konuştu.

Fenerbahçe takımının hedeflerinin, sportif direktör Giuliano Terraneo ve teknik direktör Vitor Pereira tarafından kendisine çok iyi bir şekilde izah edildiğini anlatan Danimarkalı futbolcu, şunları söyledi:

"Burada bulunmamda ailemin de katkısı oldu. Lille'de de mutluyduk ama yüksek hedefleri olmayan bir takımdı. Burası farklı. Büyük hedefleri olan olan bir kulüp. Gelen teklifi de seve seve kabul ettim. Burada olmaktan çok mutluyum. Başarılar elde etmek, şampiyonluklar kazanmak için buradayım. Bu formayla çok büyük işler yapacağımızı, başarılı olacağımızı umuyorum."

İstanbul'a gelirken taraftarların kendisini nasıl karşılayacağı konusunda da tereddütleri olduğunu dile getiren Kjaer, "Nasıl tepkiler alacağımı merak ediyordum. Ancak insanlarla bir araya geldiğimde, şehri gezdiğimde bu sevgiyi hissettim. Her şey çok güzel. Burada olmaktan mutlu ve gururluyum" şeklinde konuştu.

Kjaer, Fenerbahçe'nin tarihinde Jes Högh ve Brian Nielsen gibi iz bırakmış Danimarkalı oyuncuların bulunduğunun aktarılması üzerine, kendisinin de onlar gibi anılmak istediğini söyledi. Geçmişte de Türk kulüplerinin kendisiyle ilgilendiğini belirten Danimarkalı oyuncu, "Ancak bu seferki kadar ciddi bir teklif olmamıştı. Şimdi ciddi bir teklifle gelindi ve her şey çabuk gelişti" değerlendirmesine bulundu.

Öte yandan, Almanya'nın Wolfsburg takımında birlikte oynadıkları Diego Ribas'la görüşmesi olup olmadığı yönündeki soruya ise Kjaer, "Diego ile henüz konuşmadım. Eğer kulüple, Türkiye ile ilgili bir tereddüt yaşasaydım, arar konuşurdum. Ancak böyle bir durum yaşamadım. Ailemle birlikte gördüğümüz her şeyden memnun kaldık. Sorulacak bir şey yoktu" yanıtını verdi.

Simon Kjaer, toplantının sonunda basın mensuplarına poz verdi.

Haber Ara