Dolar

32,5771

Euro

34,6870

Altın

2.524,25

Bist

9.524,59

Fenerbahçe'de Şener Özbayraklı imzayı attı

Fenerbahçe'de Şener Özbayraklı imzayı attı

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-24 15:34:22

Fenerbahçe'de Şener Özbayraklı imzayı attı
Fenebahçe, geçen yıl Bursaspor'da forma giyen futbolcu Şener Özbayraklı ile resmi sözleşme imzaladı.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda futbol takımı sportif direktörü Giuliano Terraneo'nun da katılımıyla gerçekleştirilen törende, Şener Özbayraklı kendisini 4 yıllığına sarı-lacivertli renklere bağlayan sözleşmeye imza attı. Törende, yönetim kurulu üyeleri Mahmut Uslu ile Metin Doğan da hazır bulundu.

Sarı-lacivertli takıma gelmiş olmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Şener, "Uzun zamandır kendimi burası için hazırlıyorum. Nereye geldiğimin farkındayım ve beklentileri gayet iyi biliyorum. İnşallah burada şampiyonluk yaşar, kalıcı olurum, kazanılacak başarılara, şampiyonluklara katkı sağlarım. Umarım iyi bir sezon geçiririz" diye konuştu.

Şener, savunmanın sağında Gökhan Gönül ile forma rekabetine gireceğinin aktarılması üzerine, şunları kaydetti:

"Bu soruyla çok fazla karşılaşıyorum. Rekabet her işte var ve futbolda biraz daha fazla. Şu anda benim önümde gerçekten büyük bir örnek var. Fenerbahçe'de yıllarca forma giymiş emek vermiş bir isim. Ben aslında oynayıp oynayamayacağım konusunu çok fazla kafama takmadım. Sadece şans bulduğum zaman, takımıma nasıl en iyi şekilde katkı verebileceğimi düşündüm. Ben kendimden eminim. Eğer Gökhan Gönül ağabey benden iyi oynarsa, onu desteklerim. Tersi bir durum olduğunda o da aynısını benim için yapacaktır. Buna takılmamak gerekir. Bizim sadece takımımıza katkı vermemiz gerekiyor. Önemli olan bu."

Geçmişte forvette oynadığı hatırlatılan Şener, bunun oyununa katkısıyla ilgili olarak da, "Bu durum futbolcuların genelinde vardır. Hep farklı mevkilerde oynanmıştır. Benim de oldu. Ofansif yönüme belki önemli bir katkısı olmuştur" değerlendirmesinde bulundu.

- Terraneo: "Çok kaliteli bir oyuncu olduğuna inanıyorum"

Fenerbahçe Futbol Takımı Sportif Direktörü Giuliano Terraneo, yeni transferleri Şener Özbayraklı'dan övgüyle bahsetti.

Yeni sezon öncesi ilk Türk oyuncu transferini yaptıklarını aktaran İtalyan futbol adamı, "İnşallah adını doğru telaffuz edebilirim" sözleriyle salondakileri güldürürken, oyuncunun adını söylemesinin ardından, "Şenar" diye hitap ettiği futbolcuyla ilgili olarak, "Onu kadromuza kattığımız için ben çok mutluyum. Kendisini izleme fırsatı da bulduk. Çok kaliteli bir oyucu olduğuna inanıyorum. Bu sezon takımımıza büyük katkılarda bulunacaktır. İnşallah bu sezon onun için ve bizler için başarılarla dolu geçer. Başarılı bir birliktelik olması dileğiyle" şeklinde konuştu.

Transfer çalışmalarıyla ilgili yöneltilen sorular üzerine Terraneo, şunları söyledi:

"Tabii ki ismi geçen tüm oyuncular hakkında yorum yapmayacağım. Bizim büyük bir kulüp olarak, yine önemli ve büyük oyuncularla temas halinde olmamız doğal. Böyle oyuncuların transferi de kolay olmuyor, süreç alıyor. İsimler hakkında bir şey söylememem mümkün değil. Doğru olanlar var olmayanlar var. Burada fazla basını da takip etmiyorum. Kulübün politikası da belli. Önemli bir takım kurmak istiyoruz. Her mevkide önemli alternatiflerimizin olmasını istiyoruz. Şener'in transferi de bu şekilde. Rekabet oluşmasını bekliyoruz. Bundan sadece kulüp fayda sağlayacaktır. Her bölge için bu şekilde transfer çalışmalarını yürütüyoruz. Sezon başlamadan transfer çalışmaları tamamlanacak."

- "Emre Belözoğlu için alınmış bir karar yok"

Terraneo, imza töreni tamamlandıktan sonra basın mensuplarıyla sohbet ederken, Emre Belözoğlu'nun durumuyla ilgili bir gelişme olmadığını dile getirdi.

Sözleşmesi sona ermesine karşın, takımda devam edeceği ileri sürülen Emre'nin yarın başlayacak yeni sezon hazırlıklarına dahil olup olmayacağı şeklindeki bir soru üzerine Terraneo, "Emre Belözoğlu için alınmış bir karar yok. Onun durumu, sözleşmesi biten diğer oyuncularla aynı. Teknik direktörümüz ile bir görüşme yapıp, son kararı vereceğiz. Şu an için bir gelişme yok ama daha sonra olabilir" değerlendirmesinde bulundu.

Öte yandan, Fenerbahçe'de göreve gelmesinin ardından özellikle yurt dışında kendisine olan ilgiye şaşırdığını anlatan Terraneo, "Hiç böyle bir şey görmemiştim. Her yerde tanıyan kişiler çıkıyor. Hatta Amsterdam'da, 'Bu bizim İtalyan değil mi?" diyerek birbirlerine beni gösteriyorlardı" ifadelerini kullanırken, esprili bir şekilde, "Şimdi Amsterdam'la ilgili transfer haberleri yazarsınız" diyerek basın mensuplarına takıldı.

- Mahmut Uslu'dan şike davası tepkisi

Şener Özbayraklı'nın imza törenini takip eden kulüp genel sekreteri ve basın sözcüsü Mahmut Uslu, şike ve teşvik iddialarına yönelik davada çalışan UEFA Etik ve Disiplin Kurulu Müfettişi Miguel Fernandez Palacios'un, Yunanistan'daki benzer bir davada adli yargılamanın bitmesinin beklenmesi yönünde tavsiyede bulunduğunun aktarılması üzerine, dönemin Türkiye Futbol Federasyonu yöneticilerine tepki gösterdi.

Palacious'un, Yunanistan Ligi ekiplerinden Asteras Tripolis hakkında, devam eden şike davasına rağmen gelecek sezon UEFA organizasyonlarına katılabileceği yönünde rapor vermesiyle ilgili Uslu, "Çünkü onların federasyonunda bizimki kadar ajan ve provokatör yok" diye konuştu.

Haber Ara