Dolar

32,3760

Euro

34,9688

Altın

2.325,67

Bist

9.066,10

Fenerbahçe'de kaleci arayışı sürüyor

Fenerbahçe'de kaleci arayışı sürüyor. Fenerbahçe'nin Brezilya Milli Takımı'nın kalecisi Alisson Ramses Becker'e resmi teklif götürdüğü belirtildi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-28 10:08:27

Fenerbahçe'de kaleci arayışı sürüyor

Fotomaç'ta yer alan habere göre: Fenerbahçe, çok sürpriz bir transfer hamlesi gerçekleştirerek, Brezilya Milli Takımı'nın kalecisi Alisson Ramses Becker'e resmi teklif götürdü. 23 yaşındaki file bekçisinin sarı-lacivertlilere henüz olumlu ya da olumsuz bir yanıt vermediği, düşünmek için süre istediği öğrenildi. Ağabeyi Muriel ile birlikte Brezilya Ligi ekiplerinden Internacional'de forma giyen Alisson Fenerbahçe'nin scout ekibi tarafından yönetime tavsiye edildi. Genç file bekçisi hakkında hazırlanan, "Eğer alınırsa Fenerbahçe 10 yıl boyunca kaleci sıkıntısı çekmez" raporu, bu transferde aceleci davranılmasında etkili oldu. Alisson sarı-lacivertlilere olumlu yanıt verirse, kulübü İnternacional ile de masaya oturulacak.

BİRİNCİ KALECİ

Alisson, 4 kez formasını giydiği Brezilya Milli Takımı'nın şu anda birinci kalecisi. Son olarak ülkesinin önceki gün Uruguay'la 2-2 berabere kaldığı Dünya Kupası grup eleme karşılaşmasında görev alan Alisson'un kulübü ile sözleşmesi 9 Kasım 2016'da sona eriyor. Volkan'ın 34 yaşını aşması, kiralık oynayan Fabiano'nun güven vermemesi, Fenerbahçe'ye üst düzeyde bir kaleci transferini zorunlu kılıyor.

KARŞI KARŞIYA GEÇİLMEZ

Roma'nın da gündemine gelen 1.93 boyundaki Alisson, özellikle karşı karşıya pozisyonlarda geçilmez bir isim. Uzun boyuna rağmen refleksleri son derece güçlü. Alisson, Brezilyalı futbolcuların her zaman sempatiyle baktığı F.Bahçe'ye bakalım ne cevap verecek.

HASSEN DE iZLENiYOR

Kalesini Alisson ile sağlama almak isteyen Fenerbahçe, Fransa Ligi ekiplerinden Nice'te forma giyen Mouez Hassen'i de uzun zamandır scout ekibine izletiyor. 14 kez Fransa'nın altyapı milli takımlarında görev alan 21 yaşındaki 1.84'lük file bekçisi, 3 sezondur Nice'in kalesini koruyor. Bu sezon 14 lig karşılaşmasında görev yapan Tunus asıllı Hassen, şu anda Yoan Cardinale'nin yedeği.

ALİSSON RAMSES BECKER KİMDİR?

Alisson Ramses Becker (d. 2 Ekim 1992), Internacional takımında kaleci olarak forma giyen Brezilyalı futbolcu. Novo Hamburgo, Rio Grande do Sul'da doğan Alisson 2002 yılında Internacional takımının altyapısında oynamaya başladı. 23 yaş altı takımında düzenli olarak oynamaya başlayan kaleci 17 Şubat 2013 tarihinde ilk profesyonel maçına Campeonato Gaúcho turnuvasında 1-1 berabere kaldıkları Cruzeiro-RS karşısında çıktı.Alisson, Série A'daki ilk maçına 25 Ağustos 2013 tarihinde 3-3 berabere kaldıkları Goiás karşısında çıktı. 90 dakika boyunca oyunda yer aldı. Kardeşi Muriel'in ardından Agenor ile ikinci kaleci oldu. İlk sezonunda altı maça çıktı. 2014 yılında Dida'nın yedeği oldu. Ekim'den itibaren birinci kaleciliğe yükselen Alisson 2014 sezonunu on bir lig maçıyla tamamladı. Brezilya'nın 17 yaş altı ve 20 yaş altı takımlarında oynadıktan sonra, teknik direktör Dunga tarafından 2018 Dünya Kupası elemelerinin ilk iki maçı olan Şili ve Venezuela maçları için A millî takıma çağrıldı.[4] İlk kez Venezuela karşısında A millî formayı giydi. Castelão'da yapılan maçı 3-1 kazandılar.

Haber Ara