Dolar

32,3448

Euro

35,0981

Altın

2.310,54

Bist

9.079,97

Felluce'yi DAEŞ'ten kurtarma operasyonu

Felluce'yi DAEŞ'ten kurtarma operasyonu

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-29 12:31:01

Felluce'yi DAEŞ'ten kurtarma operasyonu
Irak güçlerinin Enbar'a bağlı Felluce'de terör örgütü DAEŞ'e karşı yürüttüğü operasyonlardan dolayı çok sayıda aile evini terkederek, güvenli bölgelere geçti.

Felluce'den yaklaşık 100 aile, yaşanan çatışma ve hava saldırıları sonucu evini terkederek Enbar'ın kuzeyindeki et-Tertar bölgesinde ordu denetiminde kurulan çadır kamplara yerleşti. Söz konusu çadır kamp alanına gelen aralarında kadın, çocuk ve yaşlıların da bulunduğu Felluceli aileler öncelikle ordu mensupları tarafından kimlik sorgulaması ve yoğun aramalara tabi tutuluyor.

AA muhabirine konuşan, Um Salih, "Felluce'deki bombardıman yüzünden kaçtık. Mermiler başımızın üstünden geçiyordu. Yüksek hava sıcaklığından dolayı bazı aileler yaşlı ve çocuklar yüzünden tekrar çatışmaların olduğu Felluce'ye geri döndü. Perişan bir durumdayız. Bunların (DAEŞ) sadece gitmelerini istiyoruz. Yiyecek ve ilaç sıkıntımız vardı." dedi.

Um Omran da, "Felluce'de bir adet gaz tüpü 50 dolara satılıyordu. Yiyecek hiçbir şey bulamıyorduk. Yüksek tansiyon ve kalp hastasıyım ilacımı bulamıyordum." ifadelerini kullandı.

Nebil İsavi, "100'ye yakın aile Felluce'den zor şartlar altında kaçmayı başarabildik. Burada kurulan çadır kampların sayısı yetmiyor çünkü evini terkeden aileler buraya akın ediyor. Buradaki durum da içler acısı." diye konuştu.

Irak ordu güçleri, polis teşkilatına bağlı unsurlar, Şii milislerden oluşan Haşdi Şabi ve Sünni aşiret güçleri 2014'ten bu yana terör örgütü DAEŞ'in kontrolünde bulunan Felluce'yi geri almak amacıyla 23 Mayıs'ta ortak operasyon başlatmıştı.

ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçlerine ait savaş uçakları da Iraklı güçlere hava desteği sağlıyor. Irak yönetimi, Felluce'yi alıp ardından DAEŞ'in ülkedeki ana karargahı olan Musul'u kurtarmayı amaçlıyor.

Haber Ara