Dolar

32,5911

Euro

34,7368

Altın

2.497,78

Bist

9.524,59

Felluce'de toplu mezar

Irak'ın Enbar vilayetine bağlı Felluce'de, 400 kişiye ait kalıntının bulunduğu öne sürüldü...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-06 03:28:46

Felluce'de toplu mezar

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Irak'ın Enbar vilayetine bağlı Felluce'de, IŞİD'in infaz ettiği düşünülen 400 kişiye ait kalıntının olduğu toplu mezar bulunduğu bildirildi.

Enbar Operasyonlar Komutanlığı'nda görevli Albay Velid ed-Duleymi, yaptığı açıklamada, emniyet güçlerinin Felluce'nin es-Saklavi nahiyesinde mayın ve patlayıcı temizleme çalışması yaptığı esnada, 400 sivil ve askerin kalıntılarının olduğu bir toplu mezar bulduğunu söyledi.

Başlarında mermi izi olan cesetlerin, IŞİD'in 2014-2015 yıllarında idam ettiği kişilere ait olabileceğini kaydeden Duleymi, cesetlerin kimlik tespiti için adli tıpa gönderildiğini söyledi.

"Şiddetli çatışmalar yaşanıyor"

Felluce'yi kurtarma operasyonunun komutanı Korgeneral Abdulvahhab es-Saidi ise Irak güçlerinin Felluce'deki Cibeyl ve Eş-Şüheda bölgelerine güneyden girdiğini belirtti.

Bölgede IŞİD ve Irak güçleri arasında şiddetli çatışmalar yaşandığını ifade eden Saidi, ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun yoğun hava saldırılarıyla destek verdiğini kaydetti.

Enbar operasyonlarından sorumlu Tümgeneral İsmail el-Mihlavi de Irak güçlerinin Felluce'nin güneyindeki Elbu Hava'yı ele geçirdiğini, bu bölgenin IŞİD'in Felluce'deki en önemli merkezi olma özelliği taşıdığını bildirdi.

Öte yandan, Şii milislerden oluşan Haşdi Şabi'nin önde gelen komutanlarından Hadi el-Amiri, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Kerme'nin kurtarılmasının ardından Felluce operasyonunun ikinci aşamasının tamamladığını ifade etti.

Haber Ara