Dolar

32,4926

Euro

34,5804

Altın

2.500,00

Bist

9.548,09

'Fehmi Koru dar kafalı ve sığ akıllı mı?'

Salih Tuna, MHP'li Semih Yalçın'ın Fehmi Koru'ya yönelik eleştirilerini ele aldı...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-01 06:25:45

'Fehmi Koru dar kafalı ve sığ akıllı mı?'

Yeni Şafak Gazetesi yazarı Salih Tuna, bugünkü "Fehmi Koru dar kafalı ve sığ akıllı mı?" başlıklı yazısında MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'ın Fehmi Koru'ya yönelik sert eleştirilerini değerlendirdi. Fehmi Bey'in kafası oldukça geniş, aklı da “okyanus” gibidir. Sayın Semih Yalçın çok ayıp etmiştir, ifadesini kullanan Tuna, "Erken seçime baştan beri karşı çıkan değerli yazar Fehmi Koru da galiba MHP'yi bu konularda eleştiriyor. (Gerçi Fehmi Bey, AK Parti'yi de “seçime gitme, eldekini de kaybedersin” yollu “uyarmıştı.”)" dedi.

İşte Salih Tuna'nın yazısından bir bölüm:

MHP Genel Başkan Yardımcısı Sayın Semih Yalçın'ı ne yalan söyleyeyim tanımıyordum.

Tanımıyordum dediğim, kimdir neyin nesidir bilmiyordum.

Gerçi AK Partili yöneticileri de milletvekillerini de tanımam. Sizin gibi ben de medyadan takip ediyorum işte.

Sayın Semih Yalçın'ın 7 Haziran seçimlerinden sonra farkına vardım. (Demek ki mezkur seçimlerden önce medya pek yer vermiyordu ya da kendisi yer almak istemiyordu, bilemiyorum, ikisi birden de olabilir.)

Halbuki…

Siyasette hiç de yeni değilmiş. 2011 seçimlerinde MHP Gaziantep milletvekili olmuş, daha evvel de (1999- 2011 arasında) MHP'li Ecevit

Hükümetinde, Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı yapmış.

Ocak'tan gelme; Keçiören Ülkü Ocakları Başkanlığı görevinde bulunmuş.

Bir de akademisyen; bir yığın (14 adet ) kitabı var. Profesör ama öyle bildik profesörlerden değil.

Öfkesi burnunda, kimsenin avuruna zavuruna bakmıyor…

Habertürk'te telefonla katıldığı bir programda sözünü kestiler gerekçesiyle “pat” diye telefonu kapattı.

Çok sert. Tabiri caizse “taş” gibi. Lakin öfkesinde de hepten haksız sayılmaz.

Aydın Doğan'ın bilumum adamlarından, “devlet size ne verdi de silah bırakıyorsunuz” diyerek PKK'lıları dağda tutmaya çalışan “düşkün liberallere” kadar herkes (7 Haziran seçimlerinin ardından) gözüne MHP'yi kestirmeye başladı.

Sanki MHP'nin bir tarihi, mücadelesi, temsil etmeye çalıştığı değerler manzumesi veya fikriyatı yok da bu “efendilerin” vazettiğini yerine getirmek zorunda.

Bunların kavline göre MHP, Erdoğan ve AK Parti'ye karşı arzu ettiği blokta yer almalıydı.

Almadı.

Almayınca da, biliyorsunuz, koskoca MHP anında, “koltuk değneği” ilan edildi.

Hayır yani, MHP sanki dersin bunların oyun hamuru.

Oyu MHP alacak bu “efendiler” de şekli verecek. Şekil de, MHP'nin, PKK'nın siyasi uzantısı tesmiye ettiği HDP'nin direkt veya endirekt desteğiyle koalisyon hükümeti kurmasından ibaret.

Peki niye?

Erdoğan ve AK Parti'den kurtulmak istiyorlar diye.

İyi de “efendiler”, MHP'nin AK Parti'ye en büyük eleştirisi, HDP'yle “çözüm süreci” yürütmek iken, siz kalkıyor, HDP onaylı koalisyon hükümetinde yer almıyor diye MHP'ye şavulluyorsunuz; bunun iler tutar bir yanı var mı?

Kimi AK Partililer de sizin yüzünüzden erken seçime gidiliyor diyerek, MHP'yi suçluyor.

Saçma! Hayır yani, ne olmuş seçime gidiliyorsa, seçime gitmek suç mu?

Hem erken seçime gitmeye sebep olup hem de erken seçime karşı çıkmak elbette saçmadır. Ama ceremesi neyse MHP sandıkta çekecek, size ne?

Erken seçime baştan beri karşı çıkan değerli yazar Fehmi Koru da galiba MHP'yi bu konularda eleştiriyor. (Gerçi Fehmi Bey, AK Parti'yi de “seçime gitme, eldekini de kaybedersin” yollu “uyarmıştı.”)

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın da yaptığı yazılı açıklamada Fehmi Koru'ya, “Sizin MHP düşmanlığına soyunmanızın arkasında suçluluk psikolojisi var” dedi ve ekledi: “Silahlar derhal susmalı! diye devlete ayar vermeye çalışan sözde âkil bildirisine imza atarak bunun sorumluluğunu sırtlamış oldunuz. Böylece attığınız adım karşısında gelen tenkitlere de katlanmak zorundasınız. Daha önceki yazınızda isim vermeden MHP Lideri Devlet Bahçeli'ye yönelttiğiniz sert eleştirilerin içeriğine bakılınca; Türkiye'nin içinde bulunduğu durumu sizin dar kafanızın, sığ aklınızın almadığı anlaşılıyor. İnsaf ve idrak mahrumu olduğunuza göre, siz ve sizin gibi PKK severler âkil değil, sakilsiniz…”

Fehmi Bey şimdiye değin kullandığı parfüme kadar envaiçeşit eleştiriye maruz kaldı. Sanırım ilk kez, kafasının darlığı ve aklının sığlığı üzerinden eleştirildi.

Haksızlık bu!

Fehmi Bey'in kafası oldukça geniş, aklı da “okyanus” gibidir.

Sayın Semih Yalçın çok ayıp etmiştir.

Üstelik tehdit gibi de bir tavsiyede bulunmuştur: “Size tavsiyemiz vardır. Hiç olmazsa bundan sonra gerçek âkil olun ve PKK'nın emellerine dolaylı olarak hizmet etmekten vazgeçin. Aksi takdirde ileride çok pişman olursunuz ama son pişmanlık fayda etmez
Sayın Koru.”

Dedim ya, Sayın Semih Yalçın oldukça sert, bildik akademisyenlere hiç benzemiyor.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ!!!

Haber Ara