Dolar

32,3641

Euro

34,9555

Altın

2.325,56

Bist

9.079,97

Federasyonun hedefi bocceyi yaygınlaştırmak

Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu Başkanı Türkmen:'Bocce branşını toplumsal bir spor olarak öne çıkarmak istiyoruz' - 'Federasyonumuz içindeki branşların mutlaka ayrı bir federasyon olarak temsil edilmesi lazım'- 'Bowlingde sonuçlar alıyoruz ama bu branşta altyapımız çok zayıf'

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-06-19 12:12:34

Federasyonun hedefi bocceyi yaygınlaştırmak
ÖMER HAKAN KİBAR - Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu (TBBDF) Başkanı Mutlu Türkmen, boccenin toplumun her kesimine yayılması gerektiğini belirterek, "Bocce branşını toplumsal bir spor olarak öne çıkarmak istiyoruz." dedi.

Başkan Türkmen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, boccenin özellikle ılıman iklimli ülkelerde oynandığını, Akdeniz'in hem güneyinde hem de kuzeyinde halkın tamamını kapsayan bir kitle sporu olduğunu ifade etti.

Milyonlarca insanın bocce branşıyla uğraştığını anlatan Türkmen, şunları kaydetti:

"Park ve bahçede her yaş grubu rahatlıkla yapabiliyor. Bu çerçevede bocce için tam anlamıyla herkes için spor aktivitesi diyebiliriz. Özellikle bocce sporunu parkların ve bahçelerin ayrılmaz bir unsuru haline getirmek istiyoruz. Bocce branşını toplumsal bir spor olarak öne çıkarmak istiyoruz. Sağlıklı yaşam ve sağlıklı yaşlanma politikasının aktif unsuru haline getirilebilir. Bocce ve dart bunun için birer modül olabilir."


- "Kuzey ülkeleri dart sporuyla ilgileniyor"


Mutlu Türkmen, iklimin daha sert olduğu kuzey ülkelerinde dart branşının halkın öncelikli sporu olduğunu belirterek, "Nüfuslarının büyük bir bölümü dart sporuyla ilgileniyor. Okul sporlarıyla beraber altyapı yaygınlaşmaya başladı ama biz bunu sokağa yansıtmak istiyoruz." diye konuştu.

"Federasyonumuz içindeki branşların mutlaka ayrı bir federasyon olarak temsil edilmesi lazım." diyen Türkmen, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu bir olgunlaşma süreci. Branşlarımız da ciddi bir şekilde olgunlaşıyor. En kısa sürede bu süreci tamamlayıp, branşlarımızı 2020 veya 2024'te müstakil federasyonlar haline getirebiliriz diye ümit ediyorum. Boccede gerçekten ciddi bir çıta yakaladık. Dünyada ilk 8 içinde yer almayı başaran milli takımlardan biriyiz. Dartta alt yaş gruplarında ve elektronik dart disiplininde son derece güçlüyüz. Çelik üçlü dartta da büyük kadınlarda dereceler elde etmeye başladık. Erkeklerde derece elde etmek son derece zor. Çıta da çok yüksek. Bu çıta içinde profesyonel sporcular var."


- "Bowlingde altyapımız çok zayıf"


TBBDF Başkanı Mutlu Türkmen, bowlingde olumlu gelişmeler yaşandığını ancak altyapının çok zayıf olduğunu dile getirdi.

Bowlingin tesise endeksli bir branş olduğunu belirten Türkmen, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bowlingde sonuçlar alıyoruz ama bu branşta altyapımız çok zayıf. Kamunun sahip olduğu tesislerin sayısının artması gerekiyor. Bu konuda Samsun'da çok önemli bir tesisimiz var. Altyapıya yatırım yapmak istiyoruz. Bowlingin okul sporları içine girmesi sonrasında altyapı konusunda önemli bir heyecan oluştu. Bu heyecanı doğru kanalize etmemiz gerekiyor."

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara