Dolar

32,3908

Euro

35,0669

Altın

2.326,30

Bist

9.079,97

FCBEscola İstanbul Avea ilk mezunlarını verdi

FCBEscola İstanbul Avea ilk mezunlarını verdi

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-15 15:50:23

FCBEscola İstanbul Avea ilk mezunlarını verdi
FC Barcelona'nın futbol altyapı okulu FCBEscola'yı Türkiye'ye getiren "FCBEscola İstanbul Avea" ilk mezunlarını verdi.

Avea'dan yapılan açıklamaya göre, Avea'nın Ekim 2014'te Türkiye'ye kazandırdığı FCBEscola İstanbul Avea Futbol Okulu'nun ilk yılında 6 ila 14 yaş arasındaki 420'ye yakın çocuk ve genç eğitim gördü.

FCBEscola'nın teknik, disiplin, sporcu ahlakı ve rakibe saygı değerleri ışığında Barcelonalı antrenörlerden eğitim alan çocuklar ve gençler, okulun Maltepe tesislerinde yapılan turnuvaların ardından düzenlenen törenle diplomalarını aldı.

- "Yalnızca futbolu değil, insanı insan yapan değerleri de öğretiyoruz"

FCBEscola İstanbul Avea Maltepe Kampüsü Antrenörü Marc Velasco Borrell, törende yaptığı konuşmada, "Okullarımızda yalnızca futbolu öğretmekle kalmıyor, insanı insan yapan değerlere de vurgu yapıyoruz. Mezun olan çocuklarımız 8 ay süren disiplinli bir eğitim dönemi sonrasında teknik becerilerinin yanı sıra takım olarak uyum içinde davranabilme, aralarında kurdukları bağ, çaba, alçak gönüllülük, karşılıklı saygı gibi insani değerler alanında da kendilerini kanıtladılar" dedi.

Türk Telekom Grubu Bireysel İş Birimi Üst Yöneticisi (CEO) Erkan Akdemir ise Türkiye'de sporun gelişmesi için altyapıya daha çok eğilmek gerektiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"FC Barcelona ile 2011 yılından beri devam eden iş birliğimizin meyvesi olan FCBEscola İstanbul Avea ile Türkiye'de futbol altyapı eğitimine farklı bir vizyon kazandırdık. Okullarımızın ana hedefi, FC Barcelona'yı dünyanın en büyük kulüplerinden birisi yapan teknik bilgi ve becerinin yanı sıra kulübün taşıdığı felsefe, ruh ve etik değerleri de öğrencilerimize aktarmak. Bu hedef doğrultusunda önümüzdeki yıllarda Türkiye ve dünya liginde FCBEscola İstanbul Avea'da eğitim görmüş, FC Barcelona vizyon ve değerleriyle yetişmiş yıldız oyuncuları görmeyi ümit ediyoruz."

Akdemir, FCBEscola İstanbul Avea Futbol Okulu'nun ilk yılında gösterdiği başarının FCBEscola yöneticilerin de dikkatini çektiğini belirterek, "Okulumuz daha ilk yılında Türkiye'yi, Barcelona'da bu yıl dördüncüsü düzenlenen FCBEscola Uluslararası Futbol Turnuvası'nda da temsil ederek önemli bir başarıya da imza attı. 15 ülkeden 92 takımın katıldığı turnuvada Türkiye'yi temsil eden FCBEscola İstanbul Avea, 32 takımın mücadele ettiği 12 yaş altı kategorisinde yer aldığı turnuvayı 10'uncu sırada tamamlayarak bizi gururlandırdı" ifadelerini kullandı.

Türkiye'de yabancı spor kulübü iş birliğiyle kurulan, ilk futbol okulu olma özelliğini taşıyan FCBEscola İstanbul Avea'da, sosyoekonomik açıdan dezavantajlı çocuk ve gençlere de eğitim imkanı sunuyor. Hayata geçirdiği projelerde fırsat eşitliği sunmayı ilke edinen Avea, okulun ilk yılında 180 yetenekli çocuk ve gence eğitim desteği verdi.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara