Dolar

32,5962

Euro

34,7568

Altın

2.495,83

Bist

9.524,59

FBI’ın korsanlığı, mahkemeden döndü!

ABD’de 11 yıl hapis yattıktan sonra önceki gün FBI tarafında yasa dışı kaçırılıp İsrail’e teslim edildiği öne sürülen Filistin eski cumhurbaşkanı adayı Profesör Abdul Halim Al Ashar, çıkartılan mahkeme kararı üzerine tekrar ABD’ye geri gönderildi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-06-08 13:30:00

FBI’ın korsanlığı, mahkemeden döndü!

buyuk_120

ABD'de 11 yıl hapis yattıktan sonra önceki gün FBI tarafında yasa dışı kaçırılıp, İsrail'e teslim edildiği öne sürülen Filistin eski cumhurbaşkanı adayı Profesör Abdul Halim Al Ashar, çıkartılan mahkeme kararı üzerine tekrar ABD'ye geri gönderildi

Olayı doğrulayan Profesör Abdul Halim Al Ashar'ın eşi Asma Muhanna, avukatlarının ABD güvenlik makamlarına onu İsrail'den derhal geri getirmelerini emreden bir mahkeme kararı almada başarılı olduklarını söyledi.

Muhanna, mahkeme kararının Abdul Halim Al Ashar'ın İsrail'e transferini yasakladığını ve ABD'ye Ben Gurion havaalanından ABD'ye geri gönderildiğini ve Virginia'da bir hapishaneye yollandığını söyledi.

Birkaç gün önce Filistinli Prof. Al Ashar, FBI tarafından filimleri aratmayacak şekilde yasadışı olarak kaçırıldı ve İsrailli makamlara teslim etmek için İsrail'deki Ben Gurion Havalanına getirildi. Bir süre uçakta bekletilen Filistinli Profesör Al Ashar, ABD mahkemesinin kararını takiben uçakta tutuldu.

Daha sonra, bir ABD mahkemesinin bu konuda bir karar vermesinden sonra, Abdul Halim Al Ashar aynı uçakla ABD'ye iade edildi.

Ağustos 2004'te Washington Üniversitesi'ndeki öğretim görevinden alınan Filistinli Prof. Abdul Halim Al Ashar, daha sonra Hamas'a yasadışı yoldan para topladığına dair hiçbir kanıt olmadan tutuklanarak ev hapsine alındı.

Kasım 2007'de, Amerikan makamları, Prof. Abdul Halim Al Ashar'ı yaklaşık iki yıl ev hapsinde tuttuktan sonra 11 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Prof. Abdul Halim Al Ashar, 9 Ocak 2005'te yapılan Filistin seçimlerinde bağımsız olarak cumhurbaşkanlığına aday gösterilmişti.

Haber Ara