Dolar

32,3237

Euro

35,0666

Altın

2.295,44

Bist

8.989,85

FBI'dan Clinton'a iyi haber

FBI Direktörü Comey, Demokratların başkan adayı Clinton’ın e-postalarında yeni suç unsuruna rastlanmadığını bildirdi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-07 14:07:14

FBI'dan Clinton'a iyi haber

Amerikan Federal Araştırma Bürosu (FBI), Demokrat Parti'nin başkan adayı Hillary Clinton'ın e-postalarında herhangi bir yeni suç unsuruna rastlanmadığını açıkladı.

AA'nın aktardığı habere göre; FBI Direktörü James Comey, Kongreye gönderdiği bilgilendirme mektubunda, Clinton'ın e-postalarıyla ilgili araştırmanın tamamlandığını belirterek incelenen yazılarda herhangi bir yeni suç unsurunun bulunmadığını bildirdi.

Clinton'ın e-postalarına ilişkin daha önce temmuz ayında verdikleri kararı değiştirecek yeni bir bulgunun tespit edilmediğini ifade eden Comey, mektubunda, “Temmuz ayında açıkladığımız pozisyonumuzda herhangi bir değişiklik yok.” ifadesini kullandı.

Kongreye gönderilen bugünkü mektupla FBI, özel e-posta hesabını kullanmasıyla ilgili Clinton'a suçlamada bulunmayacağını duyurmuş oldu.

Hillary Clinton cephesi FBI'ın kararını memnuniyetle karşıladı. Clinton'ın seçim kampanyasında iletişim direktörlüğünü yürüten Jennifer Palmieri, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Bu sorunun çözülmesinden memnuniyet duyuyoruz.” ifadesini kullandı.

Cumhuriyetçi Parti başkan adayı Donald Trump ise karara tepki gösterdi. Seçim kampanyası için bulunduğu Minnesota'da, gazetecilere açıklama yapan Trump, rakibi Clinton'ın hileli bir sistem tarafından korunduğu iddiasını yineledi. Trump, “Onun başkanlık için yarışmasına dahi müsaade edilmemeli.” dedi.

FBI, Clinton'ın 2009-2013 yıllarını kapsayan Dışişleri Bakanlığı döneminde resmi yazışmaları kendi özel hesabından yaptığı gerekçesiyle Ağustos 2015'te soruşturma başlatmıştı. Bu yazışmalarda herhangi bir güvenlik açığı olup olmadığı araştırılırken, FBI Clinton'ın yargılanmasına gerek olmayacak şekilde soruşturmanın kapatılmasına temmuzda karar vermişti.

Ancak FBI Direktörü Comey, geçen ayın sonunda ABD Kongresine gönderdiği mektupta Clinton'ın e-posta "skandalı" ile ilgili yeni bilgilere ulaştıklarını ve bu kapsamda soruşturmayı yeniden açacaklarını bildirmişti.

Adalet Bakanlığından aldığı izinle FBI, Clinton'ın en yakın danışmanlarından Huma Abedin'in eşi eski Kongre üyesi Anthony Weiner'a ait bir bilgisayarda ortaya çıkan yaklaşık 650 e-postayla ilgili araştırma yapacağını duyurmuştu.

Başka bir soruşturma kapsamında bilgisayarları incelenen Weiner'in bir bilgisayarında Clinton ile Abedin arasındaki yazışmaların da yer aldığı e-postalara rastlayan FBI, bunu yeni bir belge olarak değerlendirip yeniden araştırma kararı almıştı.

Haber Ara