Dolar

32,5730

Euro

34,9752

Altın

2.421,49

Bist

9.722,09

Fazla eşyaları olanlara tavsiyeler

Evinizdeki fazla eşyalardan kurtulmak için neyi saklamalı, neyi atmalı ve neyi bağışlamalı?

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-04-24 10:42:04

Fazla eşyaları olanlara tavsiyeler

ÖNEMLİ TARİHLERİ SAKLAYIN

Doğumgünleri, yıldönümleri ve diğer önemli günleri akıllı telefonunuza kaydedin ve her önemli tarihin 1 hafta öncesinde kendinize hatırlatma yollayacak şekilde ayarlayın. Arkadaşlarınız ve aileniz önemli günleri hatırlamanızdan çok memnun olacak, emin olun buna değecek.

AİLE FOTOĞRAFLARINI SAKLAYIN

Aile fotoğraflarını gelecek nesillere iyi durumda saklamak için bir albüme yerleştirin. Dijital fotoğraflarınızı da bastırın ve bilgisayarınızda unutulup kaybolmasının önüne geçin. 

KULLANMADIĞINIZ EŞALARI BAĞIŞLAYIN

Kullanmadığınız kıyafetlerinizi karton bir kutuya koyup ihtiyacı olan insanlara verin. Bu eşyalar temiz olmak kaydıyla örneğin en az 18 aydır giymediğiniz kıyafetler, çantalar veya ayakkabılar olabilir.

ESKİ ELEKTRONİK EŞYALARI BAĞIŞLAYIN

Elektronik bir cihazı bağışlamadan önce cihazın çalışıyor olduğundan ve tekrar kullanılabilir durumda olduğundan emin olun. Eğer bilgisayarlarınız ve elektronik cihazlarınız kullanılabilir durumda değilse, bunları belediyelerin elektronik atık geri dönüşüm merkezlerine verin.

OYUNCAKLARI BAĞIŞLAYIN

Artık kullanılmayan oyuncakları değerlendirmenin en iyi yolu bu oyuncaklarla zor durumdaki çocukların hayatına eğlence katmanız. Ama oyuncakların temiz, güvenli, eksiksiz ve genel olarak iyi durumda olmasına dikkat edin. Bu yönlerden eksik olan çocuğunuzun oynamasına izin vermeyeceğiniz bir şeyi başkalarının çocuklarına da vermeyin.

OKUDUĞUNUZ KİTAPLARI BAĞIŞLAYIN

Okuduğunuz kitaplar veya bir seneden fazla bir süre önce aldığınız ama tek sayfasını bile çevirmediğiniz kitapları yerel bir kütüphaneye, okula veya üniversiteye bağışlayın.

ESKİYEN ÇORAPLARINIZI DEĞERLENDİRİN

Eğer çorabınızdan başparmağınız rahatça çıkıp bağımsızlığını ilan eder hale geldiyse, çorabınızı mobilya ve ayakkabı temizleme bezi olarak kullanabilirsiniz.

Haber Ara