Dolar

32,3798

Euro

35,0479

Altın

2.326,91

Bist

9.145,21

Faysal Kasım: Suudiler, Türkleri Suriye'nin kuzeyinden çıkarması için Rusya'ya ödeme yapacak

Al Jazeera'nin Suriyeli ünlü sunucusu Faysal Kasım, Türkiye'nin gözlem noktasına yapılan saldırının arkasında Suudilerin olduğunu söyledi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-06-28 14:37:16

Faysal Kasım: Suudiler, Türkleri Suriye'nin kuzeyinden çıkarması için Rusya'ya ödeme yapacak

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Al Jazeera'nin Suriyeli ünlü sunucusu Faysal Kasım, dün Suriye'nin İdlib bölgesindeki Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) gözlem noktasına Şam rejimi tarafında top ve havan atışlarının yapıldığı üç ayrı saldırı gerçekleştirildi. Saldırı sonrası bir asker şehit oldu.

Saldırılara anında karşılık verilerek rejim mevzileri Türk topçuları tarafından vuruldu. Saldırı, Japonya'da gerçekleştirilen G20 zirvesi öncesinde yaşanırken, Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Rusya'nın Ankara Ateşesinin Genelkurmay Başkanlığı'na çağrıldığı aktarıldı.

FAYSAL KASIM: SALDIRININ ARKASINDA SUUDİ ARABİSTAN VAR

Öte yandan saldırı tüm dünyada da dikkat çekici bir gelişme olarak takip edildi. 

Al Jazeera'nin Suriyeli ünlü sunucusu Faysal Kasım, konuya ilişkin Twitter hesabından değerlendirmelerde bulundu. Kasım, "Suudiler, Türkleri Suriye'nin kuzeyinden çıkarmak için Ruslara ödeme yapma sözü verdi" dedi.

Kasım, değerlendirmesinde "Putin'in Suriye Özel Temsilcisi Riyad ve Şam ziyaretine kadar Rusya, İdlib'e saldırı konusunda gönülsüzdü. Suudiler, Rusya'ya Türkleri Suriye'nin kuzeyinden çıkarmak karşılığında masrafların ne olursa olsun ödeneceğini söyledi. Dün Suudi Tamer El Sabhan'ın Deyrizor'da Türklere karşı Kürtleri (PYD'yi kast ediyor) desteklediğine tanıklık ettik" ifadelerini kullandı.

2019-06-28_14h29_08

SUUDİ BAKAN ARAP AŞİRETLERİNDEN PYD'YE DESTEK İSTEMİŞTİ

Suudi Arabistan'ın Körfez İlişkileri Bakanı Tamer El Sabhan, 13 Haziran'da Suriye'deki PYD bölgesini ziyaret ederek civardaki Arap aşiretleriyle görüşmüş ve örgüte destek vermelerini istemişti. Görüşme Deyrizor'daki El Ömer Petrol sahasında gerçekleşmişti.

Anadolu Ajansı'nın yerel kaynaklara dayandırdığı haberine göre Sabhan'a bu ziyaretinde eşlik eden isim de ABD'nin IŞİD karşıtı koalisyondaki temsilcisi William Robak.

Sabhan'ın toplantı sırasında aşiretleri Türkiye ve Katar ile yakınlaşmamaları konusunda uyardığı da gelen bilgiler arasındaydı.

Öte yandan bu ziyaret Sabhan'ın ilk ziyareti de değil. Suudi Bakan'ın daha önce de Suriye'deki PYD bölgelerini ziyaret ettiği biliniyor.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara