Dolar

32,5104

Euro

34,9524

Altın

2.439,45

Bist

9.716,77

Fatma Şahin yetim çocukların hayalini gerçekleştirdi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, yaklaşık bir yıl içerisinde 991 yetim çocuğu ulaşarak dileklerini gerçekleştirdi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-08 12:05:52

Fatma Şahin yetim çocukların hayalini gerçekleştirdi

Sosyal devlet anlayışıyla toplumun her kesimine dokunmaya çalışan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde eşini kaybetmiş anne ve çocuklarına ulaşmak için “Yetim Koordinasyon Merkezi” kurdu.

fatm

Ajansların haberine göre; Belediye ayrıca bu kapsamda yetim çocuklara ulaşmak için Şehitkamil Hacı Lütfiye Şireci Rehberlik ve Araştırma Merkezi tarafından hayata geçirilen "Bir Dilek de Sen Tut" projesine destek verdi.

991 YETİM ÇOCUK VE 675 ANNE

Öte yandan mahalle ve okulları tek tek gezerek yetim çocukları tespit eden merkez çalışanları, çocukların ailelerini de ziyaret ediyor. Onların sıkıntılarını dinleyerek, çocukların isteklerini soran koordinasyon merkezi, kurulduğu günden itibaren 991 yetim çocuk ve 675 anneye ulaştı.

fatm2

ETKİNLİKLERE FATMA ŞAHİN DE KATILIYOR

Çocuklara hayallerini soran merkez çalışanları Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in de katıldığı bazı etkinlik ve ziyaretlerde, onlara istedikleri hediyeler takdim etti. sinema, piknik ve kahvaltı gibi etkinliklerin gerçekleştiren koordinasyon merkezi, ayrıca çocuklara doğa kampı, müze ziyareti, Masal Parkı, Botanik Parkı ve Harikalar Diyarı gibi merkezlere de geziler düzenliyor.

ANNELER OKUMA YAZMA VE MESLEK KURSLARINA

Bu arada anneleri okuma yazma ve meslek kurslarına yönlendiren merkez, çocukların da eğitimini yakından takip ediyor. Merkez ayrıca, yetim çocukların akademik başarılarını destekleyerek okul takip ve yönlendirmelerde bulunuyor.

Haber Ara