Dolar

32,5277

Euro

34,9465

Altın

2.440,09

Bist

9.716,77

Fatma Şahin isminin yer aldığı infaz listesi ile ilgili konuştu

FETÖ üyelerinin listelerde infaz edilecek isimlerden olan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin 'Bunun gurur verici olduğunu' söyledi

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-03 13:38:10

Fatma Şahin isminin yer aldığı infaz listesi ile ilgili konuştu

AK Partili Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, beraberinde başkan yardımcıları, daire başkanları ve birim amirleriyle birlikte bir takım ziyaretlerde bulundu. Şahin medyanın objektif yayınları ile kamuoyunu doğru bilgilendirerek, darbe girişiminin başarısız olmasına katkı sunduğunu belirtti. Şahin, Darbe girişiminin başarısız olmasında basının önemli paya sahip olduğunu ve ortak duruş sergileyerek toplumu doğru yönlendirdiğini belirtti.

İNFAZ LİSTESİNDE OLMAK CESARET VERİCİ

Askeri darbe girişiminin ardından yakalanarak tutuklanan FETÖ üyesi askerlerde darbenin gerçekleşmesi durumunda infaz edilecek kişilerin isimlerinin yazılı olduğu listeler ele geçirildiğini belirten Fatma Şahin, bu listede kendi adının da bulunduğunu kaydetti. Siyasete başlarken olası her türlü riski göze alarak yola çıktığını anlatan Fatma Şahin, FETÖ mensuplarının listesinde isminin bulunmasının doğru yolda olduğuna işaret ettiğini vurgulayarak şöyle dedi:

"15 Temmuz bizim için ikinci bir Çanakkale Savaşı, Kurtuluş Savaşı, milli mücadeleydi. Burada topyekun bir mücadele gerekiyordu. Dolayısıyla bu bir kurtuluş mücadelesi ve geleceğimizin mücadelesi, onurumuzun, namusumuzun, şerefimizin mücadelesi. Bu mücadelede can vermemizin bizim için hiç önemi yok, çünkü hem bizim inancımıza göre her canlı ölümü tadacak, ama asıl önemli olan şerefinle, namusunla, itibarınla yaşamak, şerefinle, onurunla ölmek bizim en önemli yaşam mücadelemizdir. Bu tür listelerin bizim doğru yolda olduğumuzu, birilerini rahatsız ederek doğru istikamette olduğumuzu gösteriyor. Bizi daha da cesaretlendiriyor, gelecek adına daha da umutlandırıyor. B lazım" diye konuştu

'TUĞGENERAL'İN SATILMIŞLIĞI BENİ ŞAŞIRTTI'

Darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan ve ordudan ihraç edilen Gaziantep 5'inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Soysal'ın satılmışlığının kendisini çok şaşırttığını dile getiren Şahin şöyle devam etti:

"Herkesi çok şaşırtan sayın Cumhurbaşkanımızın en yakınındaki yaverinin burada satılmış olması. FETÖ'nun darbe girişiminin bir parçası olması hepimizi çok ciddi manada şaşırttı. Ayrıca kendi şehrimizde de çok yakın çalıştığımız konuşmalarıyla, icraatlarıyla, birlikte bölgeyi koruduğumuz kendi komutanımızın o geceki satılmışlığı, o geceki duruşu beni çok ciddi manada şaşırttı. Önce inanmakta çok zorlandım, ama arkadaşlarımızla yaptığımız istişarede hakikaten ciddi manada bu planın parçası olduğunu, sıkıyönetim komutanı olarak zaten darbe gerçekleşmiş olsa devam edeceğini duyduğumuz zaman buna inanmakta çok zorluk çektik. Çünkü bir gün önce 5 saat oturduk, hem bölge güvenliği hem şehrin güvenliği ile ilgili birlikte teknik çalışma yaptık. Bu kadar hile, bu kadar yalan, bu kadar akıl tutulmasının yaşanmış olmasını anlamakta çok zorlanıyoruz. Bu da bize ders çıkarmamız ve buna göre de tedbir almamız gerektiği gerçeğini de göstermiş oldu." 

Haber Ara