Dolar

32,3349

Euro

35,1762

Altın

2.241,48

Bist

8.718,11

Fatih Erbakan'ın 15 gün içinde tahliyesini istediği Saadet Partisi'ne 1 ay süre verildi

Türkiye'nin eski başbakanlarından Necmettin Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan'ın açtığı genel merkez binasının tahliye davası nedeniyle icra memurları Saadet Partisi'ne tebligatta bulundu. Fatih Erbakan'ın 15 günde tahliyesini istediği bina için icra memurları Saadet Partisi'ne 1 ay süre verdi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-11-19 15:21:29

Fatih Erbakan'ın 15 gün içinde tahliyesini istediği Saadet Partisi'ne 1 ay süre verildi

Saadet Partisi'nin avukatı ve Ankara İl Başkanı Fatih Beyazıt, parti genel merkezi binasının tahliye edilmesine yönelik karara ilişkin, "Yargıtayın onama kararı olduğu için karşı taraf tahliyeye geldi. Kendilerinden uygun bir süre talep ettik. İcra memurunun inisiyatifiyle de tarafımıza bir aylık bir süre verilmiş oldu" ifadelerini kullandı.

Beyazıt, eski başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan ve damadı Mehmet Altınöz'ün açtığı davada, Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 15. Hukuk Dairesi'nin verdiği tahliye kararının Yargıtayca onanmasına ilişkin parti genel merkezi önünde basın mensuplarına açıklama yaptı.

Yargıtayın onama kararının, parti genel merkez binasının tahliyesiyle ilgili olduğuna işaret eden Beyazıt, binanın tapusu ve mülkiyetiyle alakalı davanın ise asli hukuk mahkemesinde devam ettiğini bildirdi.

'BİR AN ÖNCE ÇIKMAMIZ GEREKTİĞİNİ SÖYLEDİLER'

Beyazıt, mahkemenin binanın tapu kaydı için parti lehine "Satılamaz, herhangi bir şekilde bir tasarruf işlemine maruz bırakılamaz" şeklinde tedbir koyduğunu ifade ederek şu değerlendirmede bulundu:

"Bu anlamda tabii tahliye kararına ilişkin, Yargıtay'ın onama kararı olduğu için karşı taraf tahliyeye geldi. Kendilerinden uygun bir süre talep ettik. Fakat onlar bir an önce çıkmamız gerektiğini söyledi ama burası bir genel merkez binası. Yeni bir gayrimenkul, oranın tadilatı, taşınma süreci birkaç ayımızı alacak diye ifade etmemize rağmen bize böyle bir süre verilmedi, 15 gün söylendi. İcra memurunun inisiyatifiyle de tarafımıza bir aylık bir süre verilmiş oldu. Gayrimenkulün aynına ilişkin davamızda ise mahkemenin tedbir kararı halen devam ediyor."

Haber Ara